2011. július 16., szombat

Örökbefogadó napos 25. hét

A folyamatos elmaradás... Pedig tudom, hogy úgy lenne az igazi, ha rögtön az érintett hét utáni hét elején fel tudnám tenni, hogy mi történt... Mondjuk nagy segítség lenne, ha erre valamikor jutna időm, de időből egyre kevesebb van. Valahogy fordítottan arányos a kutyák körüli tennivalók alakulásával. Ki hinné...?

A 25. héten a Német Juhász Fajtamentés jóvoltából örökbefogadó napon jártunk. Egyesületünket 9 kutya képviselte, köztük ott volt a tacskók képviseletében Picur, a tacskó keverék. Az ő és társa, Bodri története talán mindenki számára ismert, ők voltak azok, akik egy gazda általi súlyos hazugság eredőjeként kerültek hozzánk akkor, amikor valójában nem volt egyetlen szabad helyünk sem. Egy percig sem bántuk meg, mindketten nagyon tündéri kutyák. Picur (és társa, Bodri is) a héten ivartalanítódott, így még varratokkal vett részt az eseményen, de nem hiába, hiszen rengeteg figyelmet kapott, s egy kedves, idősebb hölgy bele is szeretett.

A héten egy új kutyánk érkezett. Hadnagy a debreceni gyepmesteri telepről került egy ottani tacskó rajongó segítségével a gondozásunkba, jelenleg ideiglenes befogadónál él, és várja az igazit. Amúgy tökéletes kutya, szobatiszta, barátságos, figyelmes, jól nevelt, más kutyákkal remekül kijön. Készült róla egy gazdikereső videó is, hogy támogassuk az ő mielőbbi örökbefogadását. Érdemes megnézni.

http://www.youtube.com/user/FutrinkaAssociation?feature=mhee#p/u/0/iVCni3AEp7U

Két "szomorú" hírt is meg kell veletek osztanom. Valójában a hír maga nagyon-nagyon örömteli egy-egy védencünk szempontjából, de elveszítettünk két ideiglenes befogadót, mert hogy... Tádáááááááááá: gazdává váltak!

Az egyik szerencsés a rövid szőrű tacskó kanunk, Kalmár, aki egy nyugodt, idilli családban lett második kutya ezáltal. Számára nagyon fontos volt, hogy legyen mellette egy másik kutya, mert nem alkalmas az önálló kutya létre, mindig volt társa. Krisztáéknál ez megadatott számára, illetve rendelkezésre áll a kert, de kutyaajtón bármikor közlekedhet a ház irányába is. Sajnos Kalmár rombol, de ezt is igyekszünk kutyatrénerek segítségével orvosolni. Őket ajánlom is mindenki figyelmébe, hiszen nagyon profik, emellett számos védencünknek segítettek már: http://www.kutyatrening.hu/

Kalmár eredeti társa, Révész még gazdára vár. Az ő szemét megoperáltattuk, mert kis híjján kifolyt, szép lassan gyógyul, de egyelőre még nem eshet át az ivartalanításon, mert antibiotikumot szed. Révész élénk, pörgős, nevelésre szorul, de aprócska és tündéri kutya. Számára egyelőre elkötelezett ideiglenes befogadót keresnénk.

A másik szerencsés a bonyhádi gyepmesteri telepről szabadult Johanna, aki érdi lakossá vált, mert befogadói úgy döntöttek, hogy szőrmók szuka kutyájuk mellé szeretnének egy ilyen aprócska zajtündért is maguk mellett tudni. (Egy idős vizslánk még van náluk ideiglenesként.)
Elmondható, hogy jó hetet zártunk, tettünk-vettünk, de még mindig vannak, akik gazdára várnak.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése