2012. január 4., szerda

Mindjárt vége az évnek... (50. hét)

Karácsony előtt elkészültek a profi bemutatkozó filmjeink, így az ünnepek előtt már bemutathattuk nektek az ún. imázs filmünket. Szerintünk csodálatos lett, tényleg nem is hittük, reméltük, hogy nekünk valaha ilyen profi, ilyen látványos bemutatkozó anyagunk lehet, hiszen az ebbe fektetett önkéntes munkája a rendezőlánynak, Kozma Lizának és filmes csapatának hatalmas érték, mi megfizetni soha nem tudtuk volna. Nem tudom, hogy az ilyen felajánlásért hogyan lehet úgy köszönetet mondani, hogy valóban kifejezze azt a hálát, amit érzünk. Nagy lehetőség ez a védenceink és számunkra is. Köszönjük a csapatnak!



Nagy öröm volt számunkra, hogy a támogatói határidőnaplónkat szeretitek, szívesen használjátok, s többen igényt tartottatok egy-egy példányra, így gyakorlatilag a legyártatott példányok 4/5 részét sikerült még 2011-ben kiházasítanunk, de maradt még azoknak, akik későn ébrednek, mégis szeretnének idén is vagy idén először egy igényes, kizárólag a mi számunkra tervezett és készült, teljes mértékben egyedi határidőnaplóban jegyzetelni. A honlapunkon megtalálható, hogyan lehet valaki határidőnapló tulajdonos. Ha esetleg egy különlegesebb ajándékra vágynátok, akkor licitáljatok: ugyanis idén az MKB Veszprém Kézilabda Csapata dedikálta a határidőnaplók egy részét. Még van pár, amire várjuk a liciteket, de ha valaki 5.000 Ft-ot vagy annál magasabb támogatást ajánl, automatikusan megkap egy aláírt példányt - természetese a "készlet" erejéig, úgyhogy érdemes sietni, ha valaki ilyen különlegességre vágyik!

Ezen a héten is jelen volt a Futrinka Egyesület csapata a Gozsdu-udvarban szervezett karácsonyi vásáron - mindenkit, aki végigfagyoskodta ezeket a napokat, köszönet illet! - és szerencsére nem csak az adományba kapott tárgyi felajánlásokra, de a támogatói ajándékainkra is volt érdeklődés. Az ezen az ágon befolyó adományok összesítése folyamatban van, a bevételen a Futrinka Egyesület négy tevékenységi csoportja osztozik, amint meglesz az eredmény, megosztom veletek is. Engem is érdekel, hiszen minden forint nagyon sokat jelent a fajtamentés életében!

A kézműves vásárunk is az utolsó etapba ért és itt örömmel mondhatom, hogy több, mint 100.000 Ft összbevételt hozott a sok szép, általatok felajánlott kézműves csoda. Nem győzünk elég hálásak lenni a felajánlásaitokért, s személy szerint én sokszor gyönyörködtem a tárgyakban átadáskor, postázára összekészítéskor, hiszen hihetetlen tehetségetek és szeretetetek mindegyikükben ott lapult. Jó érzés volt, hogy segítettetek minket ezzel, de az is felülmúlhatatlan érzésként kísér végig ezen az éven, hogy idén Karácsonykor több olyan ajándékot is átadtam családtagjaimnak, amelyek "megvásárlásával" jótékony célt szolgáltam, s egyben valakinek a keze munkáját, idejét, türelmét, egyediségét adhattam át. Köszönöm! A nyilvántartások vezetéséért, rendszerezésért, feltöltésért, fotózásért Adrimaccsot és Kyticét illeti még extra köszönet.

Ami még bónuszként, a kézműves váráshoz kapcsolódik: a Csipet-Csapat által készített tacskó szukákra való thermo ruhákat egy finn tacskó tenyésztő vásárolta meg saját kutyái és ismerősei kedvencei számára, s amikor megtudta, hogy jótékonysági árverésről van szó, ráadásul a tacskó fajtamentés javára, felajánlotta, hogy ők is igyekeznek nekünk ezt-azt gyűjteni Finnországban. Meglátjuk. Mindenesetre jól esett az ilyen jellegű kapcsolat megjelenése is.

Azért a tacskóink körül is történt ez-az, pedig őszintén szólva nem nagyon volt már időnk semmire a nagy rohanásban. Aztán kiderült, hogy mégis meg kell oldanunk még pár dolgot...

Leviát, akit ideiglenes befogadói Trafóra kereszteltek át erre a hétre időzítette az ivartalanítási műtétjét, merthogy lett volna rá egy nagyon ígéretes gazdijelölt, s csak ez hiányzott ahhoz, hogy elköltözhessen. Meg még egy dolog: az ideiglenes befogadói "jóváhagyás", de mivel az elmúlt időszak annyira összecsiszolta befogadóival, illetve ők is olyan mértékben ragaszkodtak már védencünkhöz, hogy hosszas mérlegelést követően Leviát örökbefogadása mellett döntöttek, így ő is gazdis kutyaként mehetett át az új esztendőbe.

A szentendrei gyepmesteri telepről a gondozásunkba került tacskó-csivava keverék szuka, Tündike átesett az ivartalanításon, illetve a farkaskarmait is leszedettük. A műtét meglepő módon pozitív irányba mozdította el kapcsolatát ideiglenes befogadóival, s bár még mindig nagyon-nagyon félős, de egyre jobban kezelhető kutya válik belőle PiciBorzas-Dóriéknak köszönhetően. Talán eljön majd érte is az álomcsalád, aki éppen egy ilyen icipici kutyára vágyik, s hatalmas türelme van ahhoz is, hogy elhitesse Tündikével, hogy innentől már minden csak tökéletes lehet az életében.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése