2011. április 29., péntek

Gerinctörött Malvin - újra, de most már tényleg a lét a tét!

Már nem tudok mit kitalálni Malvinnak, pedig el kellene hozni őt a kórházból. Ha nem tudjuk elhozni, az azt jelenti, hogy a mi lehetőségeink eddig tartottak, kennelbe nem mehet, el kell engednünk őt, pedig még talán-talán lehetne esély... Segítsetek, legyetek szívesek!
Az alábbi felajánlással élek vagy így keresnék neki nagyon-nagyon elkötelezett ideiglenes befogadót úgy, hogy a kutyát probléma esetén sem fogom tudni egyik napról a másikra más módon elhelyezni...

Szóval Malvin gerinctörött, combcsont fejezett, amúgy is sérült, közepes termetű,10 kg feletti szuka kutya. Emberekkel barátságos, más kutyákkal értelemszerűen nem ismert a viszonya. 2-3 év körüli. Nincs ivartalanítva, chipet, oltást, féreghajtót a kórház elhagyásakor kap, vagyis egész pontosan csak veszettség oltást, mert jelenleg antibiotikumot szed a súlyos fertőzésére, amit sikerült összeszednie.

Járni képes, de nem lépcsőzhet, nem ugrálhat, a farkát nem tudja csóválni, az a rész tökéletesen érzéketlen.

A vizeletét- és székletét nem akaratlagosan üríti ez az alábbiakat jelenti:
- a vizeletét mechanikusan nyomni kell, a technika megtanulható, de naponta 4-6-8x kell intézni, a vízfelvétel és egyéb tényezők függvényében (mi egy éve csináljuk ezt Eszkinél, de ő kan, részben kicsit eltér a technika, de a hólyag ugyanott van)
- a széklete "járás közben" kipotyog, amikor elér a bél utolsó szakaszához, emiatt kritikus, hogy ne legyen hasmenése, illetve ezzel az adottsággal együtt kell tudni sajnos élni.
Javulás természetesen várható, de nem garantált.
Amire szüksége lenne Malvinnal - egy elkötelezett kertes házas ideiglenes befogadó, akinek van olyan területe a lakásban, ahová Malvin ezekkel az ismert korlátaival bemehet, ahol lehet fertőtleníteni, összetakarítani. A befogadónak meg kell tanulnia a hólyagürítési technikát, vállalnia kell a gyógyszerezést és adott esetben az állatorvosi kontrollra való eljutásban is segítenie kell, de ezt meg tudjuk oldani.

Amit én most hosszas töprengés, kalkulálás alapján fel tudok ajánlani az ideiglenes befogadó számára:
- napi 800 Ft térítés (panziódíj, fájdalomdíj, akármi)
- táp + konzerv
- a szükséges gyógyszerek
- kutyasampon + törölköző (a rendszeres lemosáshoz)
- a hólyagürítéshez pelenka + bébi popsitörlőkendő a tisztításhoz

Ha tudtok valakit, aki ezekkel a peremfeltételekkel, amelyek lényegesen kedvezőbbek, mint ami az ideiglenes befogadók számára rendelkezésre szokott állni, tudná vállalni, legyetek szívesek, jelentkezzetek. Talán így sikerül számára otthont találni átmenetileg, aztán megkezdem a németországi intenzívebb hirdetését.

Jelentkezni az info@futrinkautca.hu e-mail címen lehet.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése