2011. április 26., kedd

Lőrinc bácsi "megszívta", avagy a húsvéti nyúl átka

Lőrinc bácsi nem nyúl kompatibilis. Annyira nem nyúlkompatibilis, hogy ha missziója van, akkor elfelejt emberkompatibilis is lenni. Lőrinc bácsi számára egy nyúl kivégzésével végetér az álom, az őt befogadó család sajnos nem tudja vállalni az öreg házsártost. Nem a nyúl miatt, hanem mert ha Lőrinc vadászik, akkor nincs se ember, se Isten, aki őt megfékezze, ő akár oda is kap. A családnak viszont kicsi gyermekei vannak, nem mindegy, hogy miként viselkedik a náluk állomásozó kutya. Lőrinc bácsi pedig nem viselkedett szépen, pedig türelmesek voltak, sokat áldoztak és vártak, szerették, szeretik.

Több, mint egy éve egy magánszemély mentette az ózdi sintértelepről altatás elől. Majd' egy évet egy panzió kennelébe zárva töltött, de lehet, hogy többet is. Lehet, hogy két telet is végigvacogott és szinte csak minket látott emberként, a világhoz vezető útként. Átvettük őt, mert megszerettük. Minden hibájával együtt. Kicsit élt a kennelsorunkon, tényleg csak egy keveset, mert soványsága mellett feltűnt, hogy nem nagyon tud üríteni. Gátsérv. Megoperálták. Átesett az ivartalanításon. Oltott, chipezett. Néha mogorva. De azért kedves is tud lenni. Szuka kutyákkal jól kijön, kanokkal nem. Szobatiszta.

Sürgősen új ideiglenes befogadót keres vagy méginkább gazdit. Ő azt sem bánja, ha az új otthonában vágják a centit, hogy meddig kell még kibírni vele, mert ő bár már most az ezer év felé hajlik, simán 994-et letagad belőle. Lőrinc egy életerős, egy makacs, egy lendületes, egy túlélő típusú tacskó ősökkel is rendelkező valami. Vidéki tacskó.

Ha valaki kellő elszántságot érez magában, jelentkezzen az info@futrinkautca.h e-mail címen. Merthogy ez most nem vicc, ráadásul sürgős is. Köszönjük!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése