2011. április 16., szombat

Malvin, a gerinctörött elhagyhatja a kórházat - de nincs hová...

Malvin egy tacskó ősökkel is rendelkező keverék szuka, akit egy út mellett találtak, sérülten. Bekerült az Illatos úti gyepmesteri telepre, ahonnan szerencsére az oda évek óta rendszeresen fotózni járó egyik Lelenc Egyesületi vezető felhívott minket, s segített az állatorvoshoz való eljuttatásában is.

Különösen jó hírek nincsenek Malvinnal kapcsolatban, de lehetne ennél sokkal rosszabb is. A kutyalány csontjai több helyen eltörtek, a csípőjét egy műtéttel helyre rakattuk, de a gerincével nem lehet mit csinálni sajnos, annyiból tekintheti magát Malvin extrém szerencsésnek, hogy a törés annyira a gerinc végénél található, hogy sem a mozgását, sem a vizelet- vagy székletürítését nem akadályozza, valószínűleg a farkát viszont nem fogja tudni csóválni.

Malvin a továbbiakban nem szorulna kórházi ellátásra, de a kennelsorunkra nem mehet. Családi környezetben kellene lábadoznia, viszonylag kevés mozgással egyelőre. Oltást, egyedi azonosító chipet, illetve féreghajtót kap, fürdetni varratszedésig biztosan nem lehet. Az ivartalanítására néhány hét múlva kerül majd sor, ha már teljesen meggyógyult. Szerdáig legkésőbb el kell őt helyeznünk. Ha bárki tudná vállalni, akár 2-4 hétre is, hatalmas segítség lenne, Malvin nem tervezett kutyaként jött, ez a kisebbik baj, viszont tényleg nem tudunk számára megfelelő elhelyezést biztosítani egyelőre egy ideiglenes befogadói felajánlás hiányában.

Plédet, etető-itató edénykét, kutyatápot biztosítunk.

Ha valaki vállalná, akkor az info@futrinkautca.hu e-mail címen jelentkezhet. Kérjük, segítsetek!

2 megjegyzés:

  1. A hétvégén és tegnap is voltunk Malvint meglátogatni. Sajnos a korábbi optimizmus most kicsit alábbhagyott, mert Malvin vizelet és székletürítése nem akaratlagos, a vizeletet mechanikusan ürítik, a széklet meg jön, amikor jön. Valószínűleg beidegzési zavar, de ugye több helyen is el van a kutya törve, ez is befolyásolja a működést. Mindenesetre most Malvin közel sem tökéletes, járni pedig úgy lehet vele, ha a hátsó testfelét egy törölközővel megemeli az ember, hogy ne terhelje. Malvin ráadásul nem könnyű, úgyhogy olyan befogadót keresünk, aki lehetőleg kertes házban él, hogy ne kelljen sokat cipelnie a kutyát, van könnyen tisztán tartható, elkülöníthető része, ahol Malvin elidőzhetne - járólapos fürdőszoba, előszoba, bármi és vállalja ezt a hatalmas terhet, kockázatot, felelősséget.

    VálaszTörlés
  2. Hogy van Malvinka? Sikerült neki legalább ideiglenes befogadót találni? Sajnálom szegénykét nagyon és szívből kívánom, hogy ennyi szenvedés után biztonságos, szerető otthonra találjon!

    VálaszTörlés