2010. szeptember 6., hétfő

Újra az idő fogságában - a 34. hét beszámolója

Ha az ember szabadságra megy, ne csodálkozzon, ha utána minden a nyakába zúdul és kisebb gondja is nagyobb lesz az írásnál. De ez már a múlt, jelentem, talán sikerült annyira utolérnem magam, hogy néhány percet tudok a múlt rendszerezésére is fordítani.

A szabadságról persze még mindig van mit írnom, merthogy az egyik tacskós védencünk, Eszkuláp velünk töltötte a nyári szabadságát, mint ahogy amúgy is velünk tölti minden napját. Pécs környéke után az Alföld következett, ahol egy tanyát béreltünk ki barátainkkal Székkutas közelében. Sajnos Eszkulápnak továbbra is nagyon fájt a nyaka, így felkerestünk egy pécsi orvost indulás előtt, majd Orosházán is be kellett térnünk egy állatorvosi rendelőbe. Viszont a tanya két szegődött kiscicája után hatalmas lendülettel vetette volna magát a mi béna harcitacskónk.

Eszkuláp nagyon élvezte a megszokott otthontól távoli időszakot, de leginkább azt, hogy a nap 24 órájában gyakorlatilag rajtunk lóghatott. Amikor hozzánk került, egyáltalán nem kötődött az emberhez, amolyan vagabondként élte az életét. Mostanra már nem fél érzelmeket kimutatni (persze a puszival nagyon csínyján bánik) és rettentően ragaszkodó, talán túlságosan is.

Eszki imádja a vizet, úgyhogy nem telhetett úgy el a nyaralás, hogy az ő számára nem biztosítottunk fürdési lehetőséget. Úgy gondoltuk, hogy a Körös-torok ideális hely lesz erre és igazunk is volt. A ragyogó napsütésben alig néhány ember lézengett a homokos parton és a Tisza vízállása is meglepően alacsony volt. Eszki pedig csak úszott és úszott.

http://www.freevlog.hu/video/29422.html

Természetesen távollétünkben sem állt meg az élet. Faun kutyánk gazdához költözött. Reméljük, hogy a kezdeti zökkenők ellenére is minden rendben alakul majd az életében. M.Adrinak és IldiH-nak köszönet az ügyintézésért.

Az Illatos útról mentett Gokart kutyánk pedig visszakerült a gondozásunkba, hiába próbált meg mindent az örökbefogadója, sajnos nem működtek tökéletesen a dolgok. Szerencsénkre Csörnöc-Dorka Bogija talált neki ideiglenes befogadót Sopronban, így nem kellett azonnal lerohannunk érte.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése