2010. szeptember 22., szerda

Felpörögtek az események (a 37. hét)

Felcsillant a remény egy régebb óta a gondozásunkban lévő kutya számára, hogy gazdára találhat: Gausst ismerkedni vittük a belvárosba. Sajnos nem szerettek bele első látásra az amúgy nagyon szimpatikus érdeklődők, de mi legalább annyit megtudtunk, hogy Gausst egyáltalán nem zavarják az erős, szokatlan nagyvárosi zajok, mint a sziréna, duda, üvöltés, csörömpölés. Csak valakinek le kellene fárasztania, felhasználni az energiáit és tökéletes társkutya válna belőle. De mégsem kell senkinek. Azért nem adjuk fel a reményt, Gaussért is eljön az igaz. Mint ahogy minden védencünkért.

Érkeztek új gondozottak is. Ilyenkor az első lépések megszervezése is idő- és energiaigényes, nem beszélve a hirtelen felmerülő, nem kevés költségekről, amit a veszettség + kombinált oltásért, egyedi azonosító chipért, oltási könyvért, Milbemax féreghajtóért, bolha- és kullancs elleni kezelésért fizetni kell. Emellett fontos, hogy az új kutyák hirdetései minél több helyre felkerüljenek, hogy lehetőség szerint minél kevesebb időt kelljen a gondozásunkban tölteniük: tudjuk, hogy bár mi is mindent megteszünk értük, de azért mégiscsak jobb gazdánál lenniük.

Nyíregyháza mellől utazott hozzánk Tézis és Trufa, a rövid szőrű normál tacskó pár. Eddigi életükben kennelben éltek, Trufának többször is voltak kölykei, ez sajnos meglátszik az alakján: emlői a földet verik. A fuvarban mkarolina segített - ezért hálás köszönet, mi nem tudtuk volna most megoldani.

Trufa az első orvosi randevút követően ideiglenes befogadóhoz költözött. Nem kellett sokat várni arra, hogy felismerje a benti élet pozitívumait: hamar felfedezte a kanapét, az ágyat és az is kiderült, hogy szobatiszta, pedig eddig nem kellett ezen a téren bizonyítania. Szóval ha valaki egy 2-3 év körüli, rövid szőrű, vörös tacskó szukát szeretne maga mellett tudni, aki kijön más kutyákkal, emberekkel nagyon barátságos és rendkívül ragaszkodó, az kezdjen el tolakodni érte, mert ő is egy tipikus "szuper kutya".

Tézist még meg kell ismerni, illetve számára továbbra is keresünk akár ideiglenes befogadót is - macskamenteset, merthogy Tézis nem kedveli a cicákat túlzottan. Ő egy 3-4 év körüli, kedves, barátságos, vadas színű, rövid szőrű tacskó kan, oltásait, chipjét intézzük, az ivartalanítás néhány héten belül esedékes lesz, utána akár örökbe is fogadható.

A szegedi Tappancs Tanyáról vettünk át egy problémás, harapós-acsargós szálkás szőrű tacskó szukát, Zizit. A fuvarban dinaperonék nyújtotta segítséget, nekik ezúton is hálásan köszönöm. Zizi egyelőre a Futrinka Egyesület kennelsorára került, szerencsére a beilleszkedése zökkenőmentesnek tekinthető, mert alkalmazottunk, Laci már másnap békésen sétálgatott vele a kifutón. Meglátjuk, hogy mit tudunk kihozni belőle, de természetesen ő is gazdát keres. Kezdő kutyások kizárva.

A negyedik védencünk jött is, meg nem is. Budapesten a Somlói úton találták, egyeztettünk a megtalálóval, aki átmenetileg vállalta a kutya tartását, hogy beoltatjuk, majd rövid időn belül elhelyezzük a kutyát, de szerencsére előkerült az eredeti gazdája, így Pepe visszamehetett gazdagréti otthonába. Befogadójának hálás köszönet mindenért, amit ezért a kutyáért tett!

A hétvégén gazdához költöztettük Fagyöngyöt, a hosszú szőrű tacskó kant. Egy korábbi védencünk mellé költözött. Szerencsére Hercig és Fagyöngy azonnal megtalálták a közös hangot. Sajnos Fagyöngy egyelőre a szobatisztaságban nem jeleskedik, de reményeink szerint ez is rendeződni fog. Új helyén mindenesetre mindent megkap, hogy mind lelkileg, mind fizikálisan helyrejöjjön: a több körös fürdésen már túl van és pontosan tudja, hogy miként lehet ágyban aludni.

Theodora, a vízmosásban talált mamakutya is révbe ért: ideiglenes befogadójának családja vette őt gondozásába. Kívánunk neki is hosszú és boldog életet, Ritának pedig ezúton is újra megköszönjük, hogy befogadta, gondozta, felnevelte a kis családot.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése