2010. szeptember 27., hétfő

A 38. hét - nem enyhül az iram

A beszámolót egy számomra nagyon megható videóval kezdem, amit Kaviár / Hagyma ideiglenes befogadója készített: egyre jobban viselkedik ez a kutya, szépen kinyílik és közben okosodik. A videó nem utolsó sorban remek zenei aláfestéssel, ízléses képváltásokkal készült. Érdemes megnézni, hogy a néhány hete még zörgő csontú, reszketeg kutyából mit varázsoltak Fruzsiék szeretettel, hozzáértéssel és türelemmel.

http://www.youtube.com/watch?v=cQXMAXTuPcY

Velmira az egyik segítőnknek köszönhetően gazdához költözött egy nagyon kedves családhoz. Több védencünket is meglátogatták, de végül a kis "vombatra" esett a választásuk. Reméljük, hogy Velmira a családi környezetben gyorsan elfelejt majd minden rosszat, amin korábban átesett és innentől boldog, kiegyensúlyozott és hosszú életet élhet egészségben, szeretetben.

Töpszli egy új kutya, de túl sok beszámolóban nem szeretne szerepelni, mert egy hét alatt bonyolított gyakorlatilag mindent: a gondozásunkba került, megkapta az oltásait, chipjét, átesett az ivartalanításon és gazdához költözött, közben vett egy kellemes fürdőt ideiglenes befogadóinál és elsajátította a kanapéhasználat alapjait. Szerencsés kiskutya ez a Töpszli, nagyon jó helyre tette be a fenekét: körülötte fog forogni a világ.

Töpszli mellett lett még egy új kutyánk, vagyis egész pontosan egy régebbi várólistás kutya került újra a látószögünkbe. Amikor Kaviár/Hagymáért mentünk a gyömrői Szomorú Szív Alapítványhoz, akkorra már a korábban benn lévő szálkás szőrű tacskó szukát örökbefogadták. A Noé Állatotthon önkéntesei mentek fotózni a Szomorú Szív kutyáit és újra felbukkant köztük a sérves kis szuka - kiderült: a gazdái nem gondolták végig felelősen az örökbefogadását. Meggyes és Tkata felkapták az ebet, s átmenetileg el is helyezték, mert a hétvégére már nem tudtuk volna megszervezni a szállítását. Tehát lett nekünk egy Kizilagánk.

Zamó néni, aki most már inkább Etus, átesett az ivartalanításon, leoperálták a belső combján lévő daganatot és megtisztították a fogait, valamint kihúzták azokat, amelyek már nem voltak menthetőek - így talán javul valamit az ördögűző szájszaga. Ideiglenes befogadója, Liza féltőn leste minden mozdulatát a lábadozás első napjaiban, persze Zamóka élvezte a figyelmet. Mint mindent, ami ezen az ideiglenesnek hívott, de várakozásaink szerint végleges helyén hozzáférhető számára: család, kényelem, biztonság és szeretet.

A szegedi Tappancstól átvett harapós Zizi rejtélye is megoldódni látszik. Zizi nem harapós és nincs az idegrendszerének valószínűleg semmi baja: egyszerűen csak van oka tartani az embertől és így inkább azt a stratégiát követi, hogy acsarog, hörög és ha nem mernek hozzá érni, nem lehet baj. Nem tudjuk, hogy hogyan szerezhette a testén lévő, nagy kiterjedésű hegeket, de azok valamikor sebként nagyon fájhattak. Van egy gyermek tenyérnyi heg a feje tetején, illetve a háta hátsó részén... Zizi félénk, bizonytalan és bizalmatlan kutya, de ha valaki belopja magát a szívébe, azért rajongani fog élete végéig. Nekem már hagyta magát felemelni, ült az ölemben és élvezte a simogatást, bújt, rágcsálta az ujjaimat és onnan ugatta a kennel előtt elhaladókat. Lesz még belőle kanapés, gazdis kutya, de csak tapasztalt gazdi mellé mehet.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése