2010. szeptember 17., péntek

A 36. hét nem volt túl intenzív, de a háttérben sok dolog zajlik

A 36. héten a tacskó fajtamentés egy új kutyával lett gazdagabb, de Kaviár/Hagyma minden eddigi döbbenetünket felülmúlta. A kutya közel egy hónapot élt együtt halott gazdájával, mire valakinek feltűnt, hogy a nénit nem látta mostanában. Ez alatt az idő alatt nem tudni, hogy hogyan maradt életben egyáltalán, de gyakorlatilag minden tartalékát felélte: a normálisnak számító 8-9 kg helyett jelenleg 4,5 kg, érkezésekor ment a hasa, a szőre katasztrófa és hullik, de amúgy is vannak szőrhiányos, sebes területek, az izületei tönkrementek, duzzadtak. Hosszú időbe telik majd, amíg mind lelkileg, mind testileg rendbejön. Nagy szerencsénkre ebben egy elkötelezett ideiglenes befogadó pár van segítségére - ezúton is hatalmas köszönet Fruzsiéknak, hogy vállalták őt.

Kaviár/Hagyma mindennapjairól befogadói blogot vezetnek - ajánlom mindenkinek, nagyon szívet melengető olvasmány: http://fogadjorokbe.freeblog.hu/

Kaplony átesett az ivartalanításon és utána már nem Tárnokra ment vissza, hanem a XI. kerületbe költözött, egyelőre ideiglenes befogadókhoz, akik nagyon gondolkodnak az örökbefogadásán is, de "lakva ismerkszik meg az ember", akarom mondani kutya és neki még nem nagyon volt eddig lakásban tartott kutyával tapasztalatuk. Nagy szerencse, hogy az első visszajelzések alapján Kaplony teljesen szobatiszta, nem rombol és nem őrjöng, ha elmennek otthonról. Egyetlen szabályt szeg meg, ha nem látják: a kanapé elvileg tabu. Amikor ott a családja, ezt pontosan tudja. De amikor nem, akkor birtokba veszi.

Zamó néniről is rendszeresen beszámol ideiglenes befogadója, Liza. Elvben az ágy náluk is tabu volt, de hát ugye a tacskó vér... Zamó néni ivartalanítását és fogainak szanálását, valamint a belsőcombján található daganat eltávolítását az elkövetkezendő hetek valamelyikére tervezzük és Liza nagyon gondolkodik Zamó néni, most már Etus örökbefogadásán. Addig is boldogan vetik bele magukat együtt a filmes világba, amely Liza számára nem ismeretlen, Zamó néni meg egyszerűen csak imádja, ha a gazdijával lehet.

Kiss Manyiról, egy korábbi, ex-Illatos úti védencünkről is kaptunk beszámolót. Ő egy nagyon kedves támogatónkhoz költözött. Most kapott Oszkár, a fehér herceg mellé egy új lakótársat egy epilepsziás yorkie személyében, akit a Minimenhelytől fogadtak örökbe.

A Futrinka Egyesület tápgyűjtő napot tartott a Récsei Center Fressnapf Áruházában. A lelkes önkénteseknek köszönhetően kb. 170 kg száraztáp és konzerv gyűlt össze, amely a tárnoki kennelsor lakóinak kb. másfél heti élelmezésére elegendő. A tacskó fajtamentést egy szintén korábbi védenc, Ciha-Panni képviselte gazdijával, Kyticével. Mindenkinek, aki akárcsak egy kicsivel is hozzájárult a nap sikeréhez, szeretnénk köszönetet mondani.

2 megjegyzés:

  1. ööö, elfelejtkeztél Gobbiról? egész nap képviselte a fajtamentést ...

    VálaszTörlés
  2. Ezek szerint. Tisztára szórakozott vagyok, bocsánat. De tény: Gobbi is ott volt. :)

    VálaszTörlés