2011. március 12., szombat

A hetedik te magad légy - The 7th should be yourself

Csacska még az ajkai menhelyen
A tacskó fajtamentéshez az ajkai menhelyről érkezett egy fiatal-felnőtt szálkás szőrű tacskó keverék szuka, Csacska, akit átmenetileg tárnoki kennelsorunkon tudtunk elhelyezni. Aktív, élénk, emberekkel barátságos, más kutyákkal jól kijön, de az élelmet félti. Szerető új otthont keresnénk számára, a legjobb lenne talán kertes házba bejárással, de a lakás kényelmét is biztosan nagyon hamar megszokná, mint a tacskóságok általában.

Sokszor kérdezik, hogy mi alapján kerülnek tacskó keverékek a fajtamentés gondozásába. Ez több dologtól is függ, de a legtöbb keverékünket úgy mentettük, hogy a kutyát "tacskónak" mondták, így ha lehetőségünk engedi, segítünk, aztán az esetek 85%-ban kiderül, hogy a kutya inkább tacskó ősökkel is rendelkező keverék. Vannak persze olyanok is, akikről tudjuk az átvétel pillanatában, hogy keverékek. Jellemzően olyan esetben vállalunk keverék kutyát, ha vagy egy fajtatisztával érkezik, akivel korábban együtt élt (lásd Violin esete, aki Vonóval, a fajtatiszta fekete-cser tacskóval lakott korábban együtt), vagy ha az élete van veszélyben és nekünk van helyünk, lehetőségünk fogadni, illetve ha a befogadásával olyan kutya / kutyák számára teremthetünk a segítséggel helyet, akikre amúgy altatás várna.

Az Illatos útról mentett aprócska tacskó lányka, Csillár átesett az ivartalanításon, majd néhány nap ideiglenes befogadóinál töltött lábadozás után megkezdte gazdis életét. Kaplony gazdáinak, Adriennéknek köszönet Csillár átmeneti gondozásáért. Nagyon nagy mázlistának mondhatja magát ez a kicsi kutya, hiszen megmenekülésétől kezdve ténylegesen sínen volt az élete, és nagyon hamar új otthonra is talált.

Tirza kutyánk is átesett az ivartalanításon, s a műtétet követően ideiglenes befogadót is váltott. Ennek oka nem volt más, mint az, hogy az új befogadói inkább próbaidőt kértek, s nem annyira az ideiglenes befogadóink táborát szeretnék gyarapítani. Ha minden jól alakul, akkor Tirza véglegesedik náluk, de ehhez ő is kelleni fog. Reméljük, hogy mindent megtesz a siker érdekében.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése