2011. március 31., csütörtök

DVD-k adományért - Ki kéri?

Az alap tevékenységi csoport, a német dog és a tacskó fajtamentő csoport közösen kapott hat darab DVD-t és még néhány tárgyat, amelyeket elárverezhetünk, s a bevételéből a három egység egyenlő mértékben részesedik.

Elsőként azokat kérdezzük meg, akik közel állnak a fajtához, ha így nem kelnek el a DVD-k, akkor felkerülnek valamelyik online árverési portálra. Aki legalább 300 Ft adományt ajánl, az viheti, de hangsúlyozom: minden forint számít. A DVD-kre vonatkozóan a futrinka2011@gmail.com e-mail címen lehet leadni az adomány-ajánlatot 2011. április 5. 14 óráig, a legmagasabb összeget adományozni szándékozó viheti el. (Postázás esetén a postaköltséget külön meg kell téríteni!)

Hasonló belső aukciók még várhatók több témában, figyeljétek híradásainkat!

A nyolc DVD:

ELKELT!
Kényszerszünet (Intermission) - angol-ír film, 2003.


A főbb szerepekben: Colin Farrell, Colm Meaney, Cillian Murphy, Kelly MacDonald, Shirley Henderson, Owen Roe


A filmben sodródó, hétköznapi emberek keresik a boldogulást és a szerelmet. Egy fiatal pár meggondolatlan szakítása indítja meg a kirobbanóan humoros, egyúttal szívszaggatóan szomorú események sorozatát. Egy boldogtalan szerelmes és legjobb barátja, a szexuálisan kiéhezett szingli; egy saját útját járó, öntörvényű nyomozó és egy kisstílű, könyörtelen tolvaj; egy gyönyörű lány, oldalán az idosödő, nős férfival; egy idegösszeomlás szélén álló, elhagyott feleség; egy ambíciózus tévéproducer; egy kirabolt, és elhagyott vőlegény sorsa egy csapásra egymásba fonódik, és vidám, mégis keserédes törénetté kerekedik.


The HI-LO Country, 1998.
 
A főbb szerepekben: James Gammon, John Diehl, Lane Smith, Patricia Arquette, Penelope Cruz, Sam Elliott, Woody Harrelson
 
Új-Mexikó, a Vadnyugat szélén, a második világháború utáni években: Pete és Big Boy igaz barátok. Big Boy nyers modorú, míg Pete inkább befelé forduló, hallgatag férfi. Bár a cowboy életmód letűnőben van, ők csak az állatokhoz értenek, ezért marhapásztorkodásból tartják fenn magukat. Ám a mindennapok sokkal nehezebbek, mint a legendákban. Szerencsétlenségükre ugyanabba a nőbe szeretnek bele?A háborúból hazatérő Pete összetörik, amikor megtudja, hogy szerelme, Mona, hozzáment a nagyhatalmú Ed Love egyik emberéhez, Les Birk-höz. S fájdalmát csak tetézi, amikor nem sokkal ezután rájön, hogy a forróvérű Mona szenvedélyes viszonyt folytat legjobb barátjával, Big Boy-jal...
 
A belső ember (Inside man), 2006
 
A főbb szerepekben: Denzel Washington, Clive Owen, Jodie Foster, Willem Dafoe, Christopher Plummer, Chiwetel Ejiofor
 
A rejtélyes Dalton kiagyalja a tökéletes bankrablás tervét, és merész akciója során több tucat embert ejt túszul az épületben. Frazier, a kőkemény nyomozó kapja a feladatot, hogy tárgyaljon a zseniális bűnözővel. Ahogy a veszedelmes macska-egér játék kezd kibontakozni, Frazier gyanút fog, hogy ebben az ügyben talán nem minden az, aminek látszik. Ráadásul felbukkan a színen a felsőbb érdekeket képviselő Madaline, aki kiszámíthatatlanságával még tovább bonyolítja az amúgy is robbanásveszélyes helyzetet.


Charlie kettős élete (The truth about Charlie), 2002.

A főbb szerepekben: Thandie Newton, Mark Wahlberg, Tim Robbins

A vakációról hazatérő Reginát férje halálhíre fogadja. Charlie után csak egy kipakolt lakás és a táskányi eltűnt pénz rejtélye maradt, amire többen is fenik a fogukat. Reggie rájön, hogy férje kettős életet élt, ám a rosszfiúkat mindez nem érdekli. A szorult helyzetben lévő nő egyetlen támasza Joshua, akit a nyaralása során ismert meg. A férfi azonban gyanúsan viselkedik, nem kizárt, hogy összejátszik az asszony zaklatóival. Az óra ketyeg, nincs hová menekülni, nincs kiben megbízni, így Reggie-nek kell kiderítenie az igazságot Charlie-val kapcsolatban. Az Amerikai fogócska című hollywoodi klasszikus új feldolgozása.


Az elszánt diplomata (The constant Gardener), 2005.

A főbb szerepekben: Ralph Fiennes, Rachel Weisz

Észak-Kenyában meggyilkolják Tessa Quayle politikai aktivistát. A nyomok szenvedélyből fakadó, erős felindultságban elkövetett bűntényre utalnak. Az asszony férje, a szelíd természetű Justin, a Brit Kormány-megbízotti Hivatal munkatársa életében először cselekvésre szánja el magát. Lelkiismeret-furdalástól űzve, és a felesége hűtlenségéről szóló pletykáktól megrendülten beleveti magát a nyomozásba, hogy megtudja, mi történt. Hamarosan összeesküvés nyomára bukkan, amely már eddig is ártatlan életeket követelt, és most már az ő életét is fenyegeti.



Lépéselőny, 2003.

A főbb szerepekben: Edward Burns, Rachel Weisz, Dustin Hoffman, Andy Garcia

Jake Vig (Edward Burns), az okos és elegáns svindler épp most van túl élete egyik legfurfangosabb akcióján: a gyanútlan Lionel Dolbytol több ezer dollárt csalt ki néhány társa segítségével. Amikor azonban a csapat két tagját holtan találják, Jake rájön, hogy az akció szálait valójában egy bűnszövetkezet vezetője, a Király (Dustin Hoffman) mozgatta. Jake-et kemény fából faragták, ezért úgy dönt, bosszút áll a Királyon. A cél egy gazdag bankár kifosztása, majd a Király "csapdába ejtése". Az akcióban részt vesz a pimasz zsebtolvaj, Lily (Rachel Weisz) is, akit csaliként vet be Jake. A csapat nyakában azonban ott liheg Jake régi ellensége, az FBI-ügynök Gunther Butan (Andy Garcia), valamint a bankár emberei is. Jake-nek mindenáron egy lépéssel a bűnözők és a zsaruk előtt kell járnia, hogy elérje célját.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése