2011. október 25., kedd

SSP (40.hét)

Ezen a héten egy új kutyánk érkezett, Sherry személyében. Ő nem volt már ismeretlen számunkra, amikor ugyanis az eredeti családja meg kívánt tőle szabadulni, s egy másik szervezet új otthont keresett neki, volt néhány nap, amikor úgy volt, hogy hozzánk kerül, de aztán jelentkezett érte egy magánszemély, hogy örökbefogadja ő. Ekkor úgy tűnt, hogy elveszítettük őt szem elől, de aztán egy szép napsütéses napon felfedeztem őt az egyik kennelben abban a kutyapanzióban, ahol mi is béreljük az átmeneti elhelyezést biztosító helyeinket. Sherry acsargott és ugatott, nem tűnt úgy, mint aki emberi társaságra vágyik. Egyből felismertem, tudtam, hogy ki ő, s kapcsolatba is léptem az őt örökbefogadóval, hogy magyarázatot kapjak a dologra, különös tekintettel arra, hogy a kutyából véres vizelet folyt. Kiderült, hogy Sherry nem nagyon szociális, s átmenetileg van a panzióban kiképzésen. De a szobatisztaságának a rendszertelen lét nem segített, s hólyaggyulladása lett. Az első találkozásunkkor sikerült meggyőznöm Sherryt, hogy nem akar embert enni, s így többször tudott sétálni is. Elhitte, s most, hogy visszakerült, újból kénytelen ezt a hitet megerősíteni nap, mint nap. Sherry egy felnőtt szálkás szőrű tacskó (keverék?) kan, akinek nem volt túlságosan jó élete korábban, az őt örökbefogadónál pedig nem jött ki sem a többi kutyával, sem pedig a család férfi tagjaival, így nem tudták őt tovább vállalni. Sherry tényleg nem egyszerű eset, de azért nem maga a sátán, egyszerűen csak bizonytalan, bizalmatlan, tipikus egyke kutya, aki nagyon lassan fog tökéletesen megnyílni és rengeteg türelemre és megértésre lesz szüksége. Szobatiszta, más kutyákkal ne tartható együtt, s gyerek mellé sem adnánk őt örökbe viselkedése miatt. Imád labdázni, de nem hozza vissza, csak utána rohan, viszont így remekül lefárasztható. Sherry struvitkő kialakulására hajlamos, így speciális tápot eszik, ami kb. havi 10.000 Ft kiadást jelent, de mivel jutalomfalatot és egyebet nem kaphat, talán vállalható lesz valaki számára. Sherry számára ideiglenes befogadót is keresünk, mert jelenleg csak tárnoki kennelsorunkon tudtuk őt elhelyezni.
Sho, az égedelem rossz rövid szőrű törpe tacskó kan átesett az ivartalanításon. Úgy volt, hogy gazdához is költözik, de leendő otthonában a szuka kutya tüzelni kezdett, így a költözködés elhalasztása mellett döntöttünk. Remélem, hogy ez nem azt jelenti majd, hogy Sho újra gazdikereső státuszba kerül.

Peti, a bénult tacskó fiú pedig lehetőséget kapott arra, hogy speciális kezelésen vegyen részt a Vitahelp Egészségügyi Központ támogatásával. Egyelőre még nem látszik drámai javulás, de a műtétet követő első hónapokban mindent meg kell próbálnunk, hogy Peti esetlegesen visszanyerhesse elveszített készségeit, s ne kényszerüljön kerekesszékbe. Ha viszont nem járunk sikerrel, megkezdjük Peti kocsija költségeinek előteremtését is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése