2011. november 1., kedd

A gyűjtés kezdődik, se szeri, se száma a kutyáknak (41. hét)

Öt kutya érkezett a tacskó fajtamentés gondozásába ezen a héten. Legszívesebben itt be is fejezném a beszámolót, mert még visszagondolni is rossz, hogy milyen szervezős-autózós-mindent intézős hét volt mögöttünk, hogy minden érintett a megfelelő helyre és időben juthasson el. Ez a legnehezebb: a szervezés. Mert mindent mérlegelve kell döntéseket hozni, fuvarost, befogadót keresni, s ha nincs más, de a helyzet megoldást kíván: akkor lemondani a saját programról és intézni, menni, menteni.

A szombathelyi állatvédőktől került a gondozásunkba Ancsa, akit egy szálkás szőrű tacskó kannal együtt találtak, de neki a fuvarjukat, érkezésüket menedzselő tagunk talált is gazdát. Ancsa ideiglenes befogadóhoz került, bár nagyon bemelegednie nem kellett Csipet-Csapatnál, mivel rekord idő alatt gazdára is talált. Ráadásul gazdája egy profi fotós, így reménykedhetünk a szebbnél szebb tacskó képekben a jövőre vonatkozóan is: Csanáddal egyeztetjük a lehetőségét egy profi fotózásnak is, hogy legyenek igazán szép, a szóróanyagokhoz, kiadványokhoz használható, jó minőségű fotóink is. Előre is köszönjük a lehetőséget!

Blicc egy budapesti buszon utazott, mint kiderült, felnőtt felügyelete, kísérete nélkül. Segítséget kértek számára, hiszen a buszon nem maradhatott. Blicc egy nagyon tündéri, igazán különleges megjelenésű, barátságos, kutyakompatibilis, szobatiszta, tíz hónap körüli szálkás szőrű tacskó keverék szuka. Ideiglenes befogadónál sikerült őt elhelyeznünk, 14 napig az eredeti, azt követően új gazdát keres.

Jonatán korábban tenyészkan volt, de nem tartottak rá igényt, így hat évesen átadták a fajtamentésnek őt. Nagyon barátságos, ragaszkodó, alázatos kutya, egy kis figyelemért már meg is adja megát, osztja a puszikat és élvezi az emberek társaságát. Szuka kutyákkal jól kijön, kan kutya mellé nem javasolt! Az egyik ügyes kezű segítőnknek köszönhetően meg is szépült, úgyhogy kénytelenek vagyunk őt kennelsorunkon felöltöztetve tartani, hogy nehogy megfázzon.

Piaf egy kis bohóc. A szálkás szőrű törpe tacskó szuka szintén tenyésztésből kivonás miatt került hozzánk. Mindenkivel barátságos, jó idegrendszerű, ölben ülős, puszi osztós. Egyszerűen nem lehet őt nem szeretni, annyira vidám jelenség. Ideiglenes befogadóhoz került ő is, így a kinti élet után megtapasztalhatta, hogy milyen is a kanapén, melegben szundikálni.

Balett egy rövid szőrű tacskó szuka, aki súlyos bőrproblémákkal küzd, így folyamatos kezelésre szorul, amelynek nem kevés a költsége sem, de hisszük, hogy lehet belőle egy egészséges, szép kutya, aki családja szeme fényeként élheti majd életét. Balett nagyon fiatal, alig múlt egy éves, rebbenékeny, félénk, de barátságos. Más kutyákra most már nem jelent veszélyt a bőre miatt, de folyamatos ellátást igényel a teljes gyógyulásig. Addig sajnos nem oltható, nem ivartalanítható, de ha valaki így is szeretne vele ismerkedni későbbi örökbefogadási szándékkal, annak nincs akadálya. A többiektől pedig kérjük a drukkokat, hogy Balett mielőbb felépülhessen.

A héten ketten estek át az ivartalanításon. Tüll esetében nem csak ez a műtét, hanem a fogak tisztítása, a fogkő leszedése is esedékes volt, most újra csodálatos a mosolya, viszont a fogai nagy odafigyelést igényelnek a későbbiekben is, mert fogkövesedésre hajlamos. Viszont az egyszerűen érthetetlen, hogy őt miért nem akarja senki örökbefogadni. Aprócska, félénk, de ragaszkodó kutyahölgy, aki valaki mellett olyan szívesen megnyílna... Nem szobatiszta sajnos, de ha valahol megszokik, akkor azzá válhat, csak le kell küzdenie a város zajától való félelmeit.

Szintén átesett az ivartalanítási műtéten Lolly, a gerincműtött tacskó lányka. Aggódtunk, hogy a műtétet hogy viseli majd, de szerencsére szépen alakultak utána is a dolgai. Varratszedésig még az eredeti családjában maradt, de utána... Na, az már egy másik hét beszámolója lesz!
Egyesületünket a Récsei Centerben lévő Fressnapf Áruház támogatja. Tárnoki kennelsorunk lakói számára nagy segítséget jelent a vásárlók által számukra hagyott konzerv, illetve a gyűjtögető napokon felajánlott száraztáp. Ezen a héten 153 kg adomány érkezett a bemutatkozó napunk alatt, melyet mindenkinek köszönünk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése