2011. október 7., péntek

Dinnyeberki nyaralás - más is kedvet kapott a beszámolónk nyomán


Miró és Málna (nálunk Pörge) tőlünk örökbefogadott szálkás szőrű tacskók. Gazdájuk, Mónika segítőnk, ideiglenes befogadónk, csodaszakácsunk és ügyes kezű varrónőnk - ennek eredményét a karácsonyi kézműves vásárunkon láthatjátok majd. Nos, ők is kedvet kaptak a korábbi nyaralási beszámolónk után, hogy felkeressék Dinnyeberkiben a kutyákat is örömmel fogadó szálláshelyet. És nem csalódtak.

Augusztus 20-a, eljött végre, szabi, nyaralás és Dinnyeberki, amire vártam, dícsérték és most indulunk 5 kutyával, Rattan/Gömbikém a múlt héten elhagyott Bécsbe költözött, és hiányzik, de örülök is, capuccinót szürcsől és sacher tortát habzsol.

Előző nap rohanás, vásárlás, pakolás. Mit fogok itthon hagyni??? Remélem semmit.Hajnalban kelés kocsiba berámolás, kutyák teljes izgalomban még nem tudják, hogy ők is jönnek, aztán örömmel ugrálnak be a hátsó ülésre, Málnát be kell rakni neki ez magas, még egy félórás séta, rohanás a meszokott helyen, így nyugi lesz az út alatt, aztán indulunk.Összeszedjük a barátnőmet akivel hosszúévek óta élvezzük a kutyás nyaralásokat. Végre az autópályan vagyunk, hihetelen szinte kihalt, alig találkoztunk kocsival,úgyhogy nagyon kellemes út után 1/210-re már Pécsett vagyunk, telefon, és néhány szokásos eltévedés után végre a háznál vagyunk. A tulaj kedves, a ház gyönyőrű.



Becuccolunk, aztán megnézzük a kertet, ami körbe van kerítve, de hiába Miró megtalálta az egyetlen áthatolható helyet és kilóg, kész vagyok ha most elment vadászni és nem talál vissza……keressük, kiabálunk, aztán egy óra múlva az egyik falubeli szól meg van. Nagy kavicsok legördültek, most megérdemlek egy felest, és marad a hosszúpóráz. Málna a komoly méretével vad kerítéshálóján simán átfér, póráz szintén marad. Ez az elsőnap elég húzós volt, ájulás és hatalmas szunya.



Másnap reggel korán felderítjük a falu fölötti sétálásra alkalmas terepet, hatalmas mezők ez éppen nekünk való 2-2,5 órás séta, Pipacs repül a mezőn néha eltűnik aztán rohan vissza, a két korelnök Kókusz és Lolla is felszabadultan rohangál, szaglászik a többiek a hosszúpóráz engedékenységében bízva szimatolnak, a szabadság illata megcsapta őket, micsoda boldogság, tele vadszaggal minden.Hazaérve az összes négylábú és két lábú kiterül, a ház hüvős rejtekében, odakinnt 38 fok van, estig ki sem mozdulunk, pihi, evés ami belefér, aztán a kellemes esti levegőn a kertben ejtőzünk nyugágyban, az ebek őrzik a házat, és labdáznak.

Az elkövetkezendő két hétben eképpen töltöttük el az időnket, nagyon jól éreztük magunkat, jó szívvel ajánjuk mindenki figyelmébe, aki szereti a csöndet, a nyugalmat és igazi kikapcsolódásra vágyik.
 
A szálláshely honlapjának címe: http://www.berki-porta.hu/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése