2010. október 24., vasárnap

Szállásajánló: Berki Porta, Dinnyeberki

Tudom, régen elmúlt már a nyár, de csak most jut időm arra, hogy néhány szóval méltassam azt a szálláshelyet, amely az idei nyaralásunk első állomása volt és ahol igazán kellemes és pihentető, maximálisan stressz mentes napokat töltöttünk el barátainkkal és nem utolsó sorban állatainkkal.

Dinnyeberki egy Pécstől nem messze található zsáktelepülés, alig száz lakossal. Békéjét és csendjét csak a mozgó árusok kocsijainak hangja töri meg, amúgy a település gyakorlatilag mozdulatlan, áthaladó forgalom pedig, jellegéből fakadóan, nincs. A csend az első napokban nagyon meglepő azoknak, akik a város zajából kiszakadva kerülnek hirtelen ebbe a közegbe.

A Berki Porta egy csodálatosan felújított tornácos parasztház. Olyan, amire a legtöbben azt mondjuk: elfogadnánk maguknak is egy hasonlót. Persze ez a ház sem volt mindig ilyen fehérre meszelt és felújított - sok energiája fekszik benne a tulajdonosoknak, akik egy romos-gazos portát csinosítottak ki vendégfogadásra alkalmasnak.

A házban kettő szoba van, az egyik hajópadlós, a másik járóköves - ez a kutyák szempontjából tökéletes, nincsen szőrgyűjtő szőnyeg gyakorlatilag sehol. A konyha modern és minden szükséges berendezéssel ellátott, a fürdőszoba és a WC szintén modern, kényelmes. Az udvar tökéletesen körbekerített, még az én aprócska állataim sem tudtak sehol kimenni - egyetlen kivétellel, de ezt első nap megoldottuk: a kapu alatt kifértek volna.

A környéken számos kirándulási lehetőség van, ha a napi programok során sem szeretnénk hátrahagyni az ebet, akkor sem kell unatkoznunk! Mi túl rövid ideig voltunk lenn, hogy egyszerre pihenni és felfedezni is tudjunk, de ez csak megerősíti azt, hogy újra le kell majd látogatnunk Baranya megyébe... Talán jövő nyáron...
Mindenkinek, kutyával vagy kutya nélkül, nyugodt szívvel ajánlom!
A vendégház honlapja: http://www.berki-porta.hu/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése