2010. október 4., hétfő

A tetovált, a félszemű és a többiek, avagy a 39. hét

Már majdnem westernbe hajlunk mi, a tacskómentésben ténykedők. A 39. hét a "rossz arcúak" hetének tekinthető, hiszen sikerült egy tetovált kutyát mentenünk és gazdagabbak lettünk egy fél szemét sérülés miatt elveszíteni kénytelen tacskóval is. Most pedig jöhet megint a szokásos rész: nagyon sok a gazdára váró kutya, a védenceink száma meghaladja azt a számot, amit még ténylegesen lehet menedzselni, egyszerűen most valahogy olyan reménytelen minden, aztán valahogy mégsem az. Ha az ember optimista, akkor valahogy még abból is tud erőt meríteni, hogy vannak ideiglenes befogadók, akik segítenek és hogy a kutyáink igazából nagyon kedvesek, vagy ha nem is, van okuk arra, hogy ne bizalmaskodjanak az emberrel. Ez persze nem túl vidám.

A hét "legrosszabb" arcúja Sekli, a két év körüli rövid szőrű tacskó kan, aki álomszép lenne küllemre, ha nem hiányozna róla kb. 2,5 kg és nem hiányozna az egyik szeme. Ez utóbbi már nem fog változni, de a szemüregből még el kell távolítani a maradványait a néhai látószervnek. Hogy ne kelljen majd kétszer altatni orvosi beavatkozás miatt, hiszen minden altatás kockázat, az ivartalanítással egyidőben tervezzük ezt megoldani, viszont ahhoz, hogy ezt meg tudjuk tenni, össze kell gyűjtenünk az orvosi költségeire a szükséges összeget. Az oltásokkal, chippel, ivartalanítással együtt hozzávetőlegesen 100.000 Ft kiadásunk várható Seklivel kapcsolatban. Kérjük, ha bármekkora összeggel (ötszáz forint is számít) tudnának segíteni, tegyék meg a Futrinka Egyesület K&H Banknál vezetett 10404089-49575251-57561000 számú bankszámláján keresztül. A megjegyzés rovatban fel kell tüntetni, hogy TACSKÓ SEKLI.
Sekli nagy szerencséjére ideiglenes befogadónál - Annának köszönet! - tartózkodhat, így nem kell a hideg kennelben várnia az igazira, aki reményeink szerint hamarosan el is jön majd érte, hiszen Sekli álomkutya. Gyorsan alkalmazkodik, barátságos, szeret a kanapén üldögélni, de nem zajong, nem tolakszik, viszont kedves, nem bántja a macskákat sem. Cserébe viszont habzsol, erre nagyon figyelni kell, illetve a szobatisztaságot még csak most tanulja, de nagyon jól halad.

A másik bűnbanda tag egy tetovált kis gazfickó, Ladár. Hét év körüli szálkás szőrű tacskó kan, a gazdája adta le az Illatos úton - nem tudom, hogy mi lehetett a bűne, hogy nem találtak számára más, megnyugtatóbb megoldást. Ladár egy élénk ördög. Labdázik, száguldozik, visong, ha örül és kommunikál ezerféle hangsúllyal, csak rá figyeljenek. Kertes házas vagy aktív gazdit keresünk számára, merthogy Ladár köszöni szépen, de nem öreg, még az időst is kikéri magának. Középkorú. Agilis. Nem dohányzó, nem kopaszodó, nem pocakos, családcentrikus. Hát kell nála ideálisabb társ? Egyelőre kennelben tudtuk elhelyezni, de nagyon fázik, kicsit meg is fázott. Az éjszakák nem lesznek melegebbek, de ha valaki akár csak átmenetileg be tudná őt szerető és fűtött otthonába fogadni, már azt is megköszönnénk. Tehát gazdi vagy ideiglenes befogadó kerestetik Ladár számára. Jelentkezni, vagy csak általánosságban érdeklődni az ideiglenes befogadásról az info@futrinkautca.hu e-mail címen lehet.

Most, hogy már virtuálisan elvettem a kedves olvasó pénzét és otthonába deportáltam egy szálkás szőrű tacskót (de tudok adni gyakorlatilag bármilyet), áttérhetek a könnyedebb dolgokra, mint pld. a sokak szerint kimondhatatlan Kizilaga-beszámolóra. Ezt a kecses, két év körüli szálkás szőrű tacskó lányt a Noé Állatotthon önkénteseinek köszönhetően nem kellett azonnal elhelyeznünk, egy hétig még ők kezelgették megfázásából, de a hétvégén ideiglenes befogadóhoz költözött - itt Orsit és családját illeti köszönet. Átesett a szükséges fürdésen, szőrigazításon és most tanulja a lakásban való létezés szükséges alapkellékeit. Még nem tökéletesen szobatiszta, de nagyon igyekszik. Játékos, ragaszkodó, más kutyákkal jól kijön, emberekkel barátságos. Egyelőre nem tolakszik az ágyba, de a kanapét már tudja használni. Neki egy lágyéksérv vár majd korrigálásra az ivartalanításával egyidejűleg. Nem lehet minden tökéletes, mondhatnám. Közben pedig szorgalmasan keressük számára a tökéletes gazdát.

A siófoki menhelyen megkapta a tárnoki léthez belépőt jelentő két kombinált oltását Tigris, a csíkos tacskó keverék szuka, de hogy érkezését követően már csak jóval találkozhasson, átesett az ivartalanításon is. Az általunk kért beavatkozásokat természetesen kifizettük a siófoki állatvédőknek - így is nagyon köszönjük, hogy segítettek az átmeneti tartásban és lehetővé tették, hogy ne kelljen speciális karantént biztosítani számára. Tigris várhatóan jövő héten már Tárnokon fogadja a látogatókat, kivéve, ha valaki pont őt szeretné ideiglenesen vagy véglegesen azonnal magához venni.

Szóval fel a kezekkel és... Tessék jó nagyot nyújtózni és mélyet szippantani, hogy megteljen a tüdőnk oxigénnel. Össze kell magunkat szedni, hogy fitten vághassunk a következő hétnek. Meg az azt követőnek is. Együtt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése