2011. október 20., csütörtök

BabyBoom - gazdát és támogatókat keresünk!

A lányok: Nolly, Nitta, Nadin, Nina és Narna
Van kilenc tacskó keverék mamától származó keverék kutyababánk. Nem azért, mert mi akartuk őket, hanem mert lettek. Mint ahogy számtalan keverék kölyök születik minden nap: gondatlanságból, oda nem figyelésből vagy akár tudatosan is. Nem mindannyian olyan szerencsések, hogy megérjék az első életévüket. Megszületniük sem lenne szabad, mégis egyre-másra jönnek létre keverék almok. S már a kiskutyák sem kellenek senkinek, rettentő nehéz megfelelő gazdát találni, hiszen a babakutyák körüli kiadások tetemesek.

A mi kilenc keverék gyerekünk szerencsés volt, mert a mamakutya gazdájának közelében lakik valaki, aki nem bírt elmenni mellettük, de magánszemélyként, puszta segítő szándékból nem lehet előteremteni azt az összeget, amely ennyi babakutya megfelelő ellátásához szükséges. Mostanra már öt hetesek a kis pöttyök, kétszer voltak eddig féreghajtva, s a mai nappal elhagyták az anyukájukat és beköltöztek Orsihoz. Persze ott sem maradhatnak a végtelenségig, ezért gőzerővel keressük számukra az örökbefogadó családokat, ahol vállalják az oltási program folytatását és a kutyák 12 hónapos kora előtti ivartalanítását, melyet ellenőrzünk. Ezek a kiskutyák tehát szerencsések, leginkább mert mindannyian életben maradhattak, s a lehető legjobb irányba halad az életük. Nyomorba születtek, de már melegben lehetnek, s hamarosan felkeresik az állatorvost is, hiszen esedékes az első oltásuk, kapnak egy chipet és egy oltási könyvet is.

A kanok: Negro, Nubuk, Nils és Nipp.
Ez viszont kiskutyánként 5.000- 5.600 Ft-ot jelent, összesen 45-50.000 Ft-ot kell előteremtenünk, hogy ezt biztosítani tudjuk. Ezért kérünk mindenkit, aki akár csak 500-1.000 Ft-tal hozzá tud járulni ehhez, tegye meg, hiszen minden forint számít! A támogatást a Futrinka Egyesület K&H Banknál vezetett 10404089-49575251-57561000 számlaszámán tudjuk fogadni, a megjegyzés rovatban kérjük feltüntetni: TACSKÓ BABYBOOM.

A beérkező adományokról hírt adunk ebben a blogbejegyzésben, hogy mindenki követni tudja az állást. Két héttel az első oltás után következik egy újabb oltást, ezért jó lenne minél többüket gazdához adni addig, így az is nagy segítség, ha megosztjátok őket, mint gazdikeresőket. Négy kan és öt szuka vár új otthonra, mindannyian kis-közepes méretűre nőnek majd várhatóan. Érdeklődni az info@futrinkautca.hu e-mail címen lehet felőlük.

2011. október 26-ig összesen 2.500 Ft érkezett a babák oltására. Köszönjük T. Györgynének és M. Petrának!

Nipp gazdára talált, talán még egy kanocskára és egy szukára van érdeklődő, de a többiek továbbra is gazdára várnak.

2011. november 2-ig 22.781 Ft további adomány érkezett (összesen 25.281 Ft) a babák oltására. Sajnos ez még mindig nem a teljes, fizetendő összeg, így továbbra is kérünk mindenkit, ha tud segítsen előteremteni az oltások fedezetét... Jövő héten a nálunk maradó csapat kaphatja a második oltását, ami ismét kutyánként kb. 3.000 Ft... Azt is megköszönjük, ha megosztjátok gazdikereső hirdetésüket, hiszen nem lenne baj, ha az oltási programjukat már a gazdik bonyolítanák.

2011. november 11-ig 20.000 Ft további adomány érkezett (összesen 45.281 Ft) a babák oltására. Ezzel a kilenc baba első oltásának költségeit sikerült előteremtenünk, köszönjük. A héten viszont a maradék, még gazdára nem talált öt baba újabb oltást kapott, amelynek költsége majdnem eléri a 15.000 Ft-ot. Megköszönnénk, ha a továbbiakban is támogatnátok a kis család oltási programját!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése