2011. szeptember 2., péntek

Szállásajánló: Nagymákfa, Boglárka Vendégház

Naplemente a teraszról
Minden évben elmegyünk a barátainkkal és a kutyáinkkal Magyarországon belül valahová pihenni, kirándulni. Ilyenkor házat bérelünk és onnan járjuk be a környéket. Az idei évben Vas megyére, ezen belül is a festői szépségű, végtelenül csendes Nagymákfára esett a választás.

A Boglárka Vendégház két szobával rendelkezik (az egyik kétágyas, a másikban két ágy és egy emeletes ágy négy személy számára biztosít alvási lehetőséget), az előtér, konyha, fürdőszoba járólapos (ez nekünk Eszkuláp miatt volt fontos, a szőnyeg ledörzsölné a hasáról a bőrt a nap közbeni jövés-menésben), a két szoba szőnyeggel borított. A konyha jól felszerelt, tehát sütni-főzni is lehet. A kert hosszú, egy domboldalban található, meglepő módon, mivel még nyáron is hűvösek az éjszakák, a keletkező pára miatt mindig zöld a fű. A szomszédban is persze. :)

A hatalmas kert körbekerített, ezalól csak az utcafronti rész kivétel, ahol tuják vannak, viszont a kisebb testű kutyák alattuk-közöttük könnyedén kiférnek, így ha valakinek kevésbé jól nevelt kutyái vannak, fontos a fokozott figyelem, különösen az esti órákban, amikor a szomszédos tisztásra feljönnek az őzek legelni.

Eszkuláp, Tipeg és Pikszis a Döröskei-tóban úsztak
Mi kifogtuk a nagy kánikulát, így jó szolgáltatot tett a kertben található medence, de a környéken számos lehetőség van a fürdőzésre: a Döröskei-tó strandja ugyan bezárt, így ott inkább a horgászok és a kutyás fürdetők gyűjthetnek jó tapasztalatokat, de a Gersekaráti tó melletti strand tökéletesen felszerelt, s a jetski "pálya" hullámai mozgásban tartják a vizet is. A Szajki-tavak és a Rába is könnyedén megközelíthető.

A vasvári tatársánc
A településről egy hosszabb gyalogtúrával eljuthatunk pld. a Döröskei-tóhoz, de egy kis autózás után a Vasvár melletti Tatársánchoz is elkirándulhatunk, ahol egy kiépített Parkerdő biztosítja, hogy ne tévedjen el a térképolvasásban kevésbé járatos kiránduló sem. Horgászni számtalan helyen lehet, mint ahogy lovaglásra is bőven van mód. A kerékpárosokat a gyönyörű táj és a lankák vonzzák. Vasváron és Sárváron is van gyógyfürdő, ha valaki kicsit "átmelegedne". Várostnézni Vasváron, Körmenden, Sárváron, Szombathelyen lehet, de Ausztria sincs messze, így mi felkerestük a kutyákkal a Gössingi várat (ahová személyenként egy euróért panoráma lift visz fel) és Rotenturm am Pinkát. Egy hét biztosan nem elég felfedezni azt a vidéket!

Nagymákfa zsáktelepülés, ebből fakadóan átmenő forgalom nincs. A főút mellé épültek a házak, kisebb-nagyobb csoportokban, melyek között erdő húzódik. Nagyon kevesen élnek a településen, bolt sincs, így vásárolni a környező városokban lehet inkább. Mi az alapélelmiszereket vittük magunkkal, minden nap készült valami finomság, de a húst, friss kenyeret, jégkrémet, ezt-azt ott szereztük be minden nap.

A település mikroméretű és ráadásul lejtős focipályája mellett nagy meglepetésemre szelektív hulladékgyűjtőre bukkantam, így a környezettudatosabbaknak sem kell egy hétig az újrahasznosítható szemetüket gyűjtögetni, egy negyed órás kényelmes esti sétával meg lehet szabadulni a felesleges dolgoktól.

"Árnyékra vetődve" a gössingi várban
A környék biztosan hidegebb időben is gyönyörű, a ház fűthető, tehát télen is ki lehet bérelni, akár a karácsony környéki őrületből elmenekülendő vagy egy kevésbé petárda gazdag szilvesztert megtartani a világ végén. Mi szeretnénk majd valamikor visszamenni a hűvösebb időben is, amikor jobban lehet a kirándulásokra koncentrálni, de mindenkinek nyugodt szívvel ajánljuk.

nagymákfai Boglárka Vendégház tulajdonosai  nagyon kedvesek, segítőkészek, kutyást és kutyátlant is várnak sok-sok szeretettel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése