2011. szeptember 24., szombat

Már megint gerincműtét... Mivel érdemeltük ki?

Néhány héttel ezelőtt Lolly műtétjéről szóló beszámolómban megállapítottam: régen volt már gerincműtétre szoruló kutyánk. Azóta, mintha ezt valaki valahol kérésnek vette volna, minden hétre jutott egy gerincproblémás kutya, a 37. héten egy újabb, gerincműtétre szoruló védenc érkezett, Peti.

Peti a kalocsai állatvédőkhöz került, bénultan. Ők ott a rendkívül szűkös lehetőségeik mellett annyit tudtak tenni, hogy rendszeresen ürítették a hólyagját, és várták a csodát. Vagy inkább reménykedtek benne, mert Petiről nem tőlük, hanem az egyik segítőnktől kaptam információt. Peti hosszú napok óta volt ebben az állapotban, s azt már Eszkulápnál megtanultam, hogy a gerincműtétnél minden nap számít, ha a kutya már mozgásképtelen. Azt is tudtam, hogy hozzám már nem jöhet másik kutya, betelt a létszám, s hogy addig nem ajánlhatok valós segítséget, amíg nem találok egy olyan ideiglenes befogadót, aki akkor is vállalja Petit, ha a műtét ellenére is béna marad, s életét Eszkuláphoz hasonlóan, kerekesszékben tölti, s a hólyagürítés a család napi rutinjának szerves része lesz. Bevallom: Petinél "egyszerűbb" eseteknek sem találok átmeneti családot, így kérésem inkább kétségbeesett segélykiáltás volt, de nem társult hozzá igazi hit, hogy lesz olyan őrült - elnézést a kifejezésért, de a jó értelemben írom - aki ezt felvállalja. Közben pedig fájt a szívem a kutyáért... Aztán felgyorsultak az események, merthogy akadt egy állatorvos hallgató lány, aki vállalta. Vállalta Petit úgy, hogy tudta, hogy ha a műtét után nem áll lábra, nem fogom tudni örökbeadni. Ezt már gyakorlatban teszteltem, nincs rá esély. Így Peti most már mindenképpen az ő kutya lesz. Ha jóra fordulnak a dolgok, ha nem.

Mindenesetre mi mindent megpróbálunk. Peti Budapestre érkezését követően neurológia vizsgálatra ment, hogy kiderüljön: van-e legalább matematikai esély arra, hogy talpra álljon. Ezt követően pedig Bánfi és Zsoldor doktor úrék megoperálták őt, s Peti már másnap mehetett is "haza". Szeretném itt is megköszönni a Primavet Rendelő-nek a maximális profizmust és a nagyon pozitív hozzáállást.

Peti most lábadozik. A következő 3-4 hét a kritikus, itt dől el, hogy merre indulunk tovább, hogyan folytatódik ennek a fiatal kutyának az élete. Jelenleg szervezzük számára a mágnesterápiás lehetőséget, hogy ezzel is támogassuk a felépülését. Aztán valamikor majd elkezdi ő is az oltási programját. Mert oltása az még nincs, így minden mozdítása félelemmel teli: nehogy elkapjon valamit. De abban az állapotban, amelyben érkezett, nem lehetett oltani, nem is ez volt a prioritás.

Peti nem "olcsó" kutya. Lelkileg is megterhel mindannyiunkat az aggodalom, de a fajtamentés üres kasszáját még inkább megviseli a műtéti és egyéb költség, ami Petivel kapcsolatban felmerül. Pedig valamiből ki kell fizetnünk, nem tartozhatunk, így kérünk mindenkit ismét, aki csak egy kicsivel is hozzá tud járulni, tegye meg. Minden 500-1000 Ft számít, hiszen már többször bebizonyosodott: sok kicsi nálunk tényleg sokra megy. Az adományokat a Futrinka Egyesület K&H Banknál vezetett 10404089-49575251-57561000 számon fogadjuk, a megjegyzés rovatban fel kell tüntetni: TACSKÓ PETI.

Peti állapotáról rendszeresen beszámolunk majd itt a blogon is, de a Facebook csoporton belül is, drukkoljatok neki, minden pozitív gondolatra szüksége van! Köszönjük!

Természetesen a múlt héten érkezett csapat ügyeit is szervezzük-intézzük, így átesett az ivartalanításon Monk, a "Facebook-kutya" és Maya, a pápai szálkás szuka. Így ők már készen állnak az örökbeadásra. Jó lenne, ha nem állomásoznának nálunk túl sokáig, mert bőven vannak még megmentésre váró tacskók a várólistánkon.

Ezen a héten ismét lehetőséget kaptunk a Futrinka Egyesület adománygyűjtő ládájának "otthont adó" Fressnapf Áruházban egy gyűjtögetőnap  megszervezésére, hiszen védenceink ellátásához folyamatosan szükségünk van száraztápra, konzervre, bolhairtószerekre, féreghajtóra... Szerencsére ismét sokan támogattatok minket személyesen, így tárnoki kennelsorunk lakói számára a következő 3-4 hétre elegendő, a száraztáphoz keverésre kerülő konzerv gyűlt össze. Köszönjük. Az Egyesületet gelen és L.Edy képviselték egy alap tevékenységi csoportos kutyával, Bettával, illetve a mi szuper aranyos, de senkinek nem kellő, pocakvakartatós "munkakutyánkkal", Bodrival.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése