2011. szeptember 15., csütörtök

Fotók tacskókról és minden egyéb (a 32. hét)


Talán nem is kell hangsúlyoznom, hogy egy jó fotó mennyire fontos ahhoz, hogy "eladhatóvá" váljon a portéka, s nincs ez másként a kutyamentés világában sem. Egy jó fotó és egy találó, nem sablonos leírás vonzóvá tehet egy amúgy kevésbé tetszetős és kurrens védencet is, míg silány, a kutya megjelenését visszaadni képtelen fotóval az örökbeadás is sokkal nehezebb. Ahhoz, hogy ismeretterjesztő anyagaink megújulhassanak, szükség volt néhány profi fotóra. Olyanokra is, ahol az Egyesület négy tevékenységi csoportjának képviselői egyszerre vannak jelen, így ezen a héten német dogok, magyar vizslák, tacskók és keverékek vonultak a Városligetbe, hogy különböző helyzetekben megörökítésre kerüljenek. Mindenkinek nagyon köszönjük, kutyát hozó gazdiknak és ideiglenes befogadóknak, fotósoknak, segítőknek, koordinátoroknak, felvigyázóknak, drukkereknek. Mindenkinek. A fotók pedig önmagukért beszélnek, úgyhogy megérte!

Ezen a héten már-már megtörni látszott a nyári örökbeadásmentes időszak, mert több kutyánk is gazdához költözött, bár ez kettőjüknél valójában csak annyit jelentett, hogy a szeretett személy, akivel korábban is együtt éltek (ideiglenes befogadó) papírt váltott, vagyis örökbefogadóvá lépett elő. Mi persze elveszítettünk így egy potenciális ideiglenes befogadót, viszont nyertünk egy igazi, tökéletesen jó gazdát. Mert ahová ideiglenesbe kihelyezünk kutyát, oda bármikor örökbe is adnánk. Ez ugye nem is lehet kérdés.

Omar, a félénk hosszú szőrű tacskó kan átesett az ivartalanításon és már nem megy sehová, budapesti "srác" lett sok-sok odafigyeléssel és kirándulással. Azóta már be is köszönt, küldött nyaralós fotókat. Azt hiszem, hogy igazán jó helyre került. Szerencsénkre gazdija igyekszik segíteni a munkánkat, most éppen fotó-feltöltésbe vontuk be őt.

Szintén az ivartalanítási műtét választotta el a boldog, gazdis élettől Bocskort, de ezen a héten ő is "készre jelentődött", így odafelé még gazdára váró, visszafelé pedig gazdás kutyaként tehette meg a kórházba vezető utat.

Sziporka is gazdára lelt. Őt az ideiglenes befogadója, Zsu szállította el Győrbe az új otthonába, ahol most már új gazdija életét aranyozza be ez a mókás csöppség. Rendszeresen jönnek róla hírek, fotók. S ilyenkor az ember boldog, hogy jó döntést hozott, s hogy egy újabb kutya számára adta meg ezt a lehetőséget. Zsunak köszönet, hogy átmenetileg pesztrálta Sziporka kisasszonyt!
Osztrák együttműködő partnerünk, az AnimalCare-Austria hirdetési segítségének köszönhetően egy Magyarországon esélytelen kutyánk is végleges otthonra cserélte ideiglenes kanapéját. Rattan már bécsi dámaként élheti hátralévő életét, s talán megbocsát azoknak, akik állatvédelem címszóval egy többszáz kutyát rejtegető nyomortelepre száműzték, s hagyták tönkremenni. Ideiglenes befogadójának, Mónikának köszönhetően szedhette úgy össze magát, hogy esélye nyílhatott a gazdisodásra. Itt is szeretném megköszönni - újra - a Noé Állatotthon csapatának, hogy lenn jártukban észrevették őt és azonnal szóltak. Nélkülük nem lett volna információnk Rattan létezéséről sem.

Természetesen nem csak akkor kerül ivartalanításra egy kutya, ha már gazdijelölt várja. Igyekszünk heti szinten intézni, szervezni ezeket a beavatkozásokat. Erre a hétre Will számára jutott még időpont, ezzel ő is késszé vált az örökbefogadásra. Pedig akkor még nem is sejtettünk semmit...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése