2011. szeptember 18., vasárnap

Régen volt már gerincműtétes kutyánk... (33. hét)

Nekem annyira nem hiányzott, mert nem jól viselem az ilyen szintű lelki megterhelést, de tacskó fajtamentés egy viszonylag nagy időtávot áthidalt anélkül, hogy gerincproblémás kutya került volna a gondozásába. Tudjuk természetesen, hogy ez elkerülhetetlen, hiszen az általunk mentett fajta sajnos terhelt a gerinc tekintetében, a tacskó bénulásként ismert porckorongsérves állapot lényegesen többször fordul elő náluk, mint más fajtáknál.

Néhány héttel a műtét után Lolly élénk, pörög-forog, fájdalom nélkül sétál
Ezen a héten lett egy operációra szoruló védencünk, Lolly, a fekete-cser rövid szőrű törpe tacskó szuka. A műtéti beavatkozást a kutya földrajzi elhelyezkedése is befolyásolta, így a műtétre végül a mohácsi Orthovet Állatorvosi Rendelőben került sor, amelyért szeretnénk ezúton is kifejezni hálánkat. Nem csak a professzionalizmus miatt, ami az eredmények tükrében megkérdőjelezhetetlen, hanem a kedvezmény miatt is, amelyet számunkra biztosítottak. Főként a Facebookon található Tacskó Fajtamentő Csoportnak köszönhetően a műtét árának meghatározó része adományokból előteremtődött, még hozzávetőlegesen 25.000 Ft hiányzik ahhoz, hogy a teljes összeg összegyűljön. Ha bárki hozzájárulnak Lolly műtétjéhez, akkor a Futrinka Egyesület, K&H Bank 10404089-49575251-57561000 számú számláján keresztül megteheti. Kérjük, hogy a megjegyzés rovatban tüntessék fel: TACSKÓ LOLLI. Minden segítség számít, hiszen sok kicsi tényleg sokra megy, 500-1.000 Ft is hatalmas segítség. Köszönjük!

Willt, a nyolc éves szálkás szőrű tacskó kant családból vettük át, s mivel nem tartozik a fiatal kutyák közé, így úgy terveztük, hogy hosszabb időt tölt majd velünk, de meglepetésünkre jelentkezett érte egy család, akik kimondottan olyan kutyát kerestek, aki szépen viselkedik lakásban. Will pedig már bizonyított, úgyhogy Will rövid futrinkás lét után átköltözhetett budapesti új családjába. Az ilyen történések visszaadják a hitem - ha csak átmenetileg is - az emberekben, s abban, hogy egy idős kutyának is lehet még becsülete, nem kell nálunk eltöltenie a hátralévő életének jelentős részét. Persze lehet, hogy Will esetében csak a véletlenek együttállása volt a gyors gazdisodás oka. Nekem már így is hatalmas löketet adott. Ja, s mielőtt elfelejteném: Fenének köszönjük a fuvart!

Iringó is elköltözött, őt egy korábbi, németországi örökbefogadónk fogadta magához, akinél a daganatos Pipetta néni élt korábban. Halála után űr maradt az otthonukban és nem is gondolkodtak másban, csak bennünk, fajtamentőkben, amikor az új családtagot kiválasztották. Azt hiszem, hogy elmondhatom: Iringó nagyon szerencsés kutya, a legjobb helyre tehette be a csinos csíkos kis fenekét. Boginak itt is szeretném megköszönni, hogy átmenetileg befogadta őt, s hogy mindent megtett ezért a kis hölgyért.

1 megjegyzés:

  1. Elképesztő,amit tesztek értük,ezekért az angyali lényekért!:) Gratulálok, amivel tudok segítek: Egy tacsigazdilány :) "Isten azért küldte a Földre, közénk a kutyákat, hogy megmutassa, angyalok igenis léteznek!"

    VálaszTörlés