2011. szeptember 26., hétfő

A gerinc drága

KÖSZÖNJÜK SZÉPEN, A SZÜKSÉGES ÖSSZEG ÖSSZEGYŰLT!
Peti története talán már mindenki számára ismert. Ő az a rövid szőrű tacskó kan, aki bénultan került a kalocsai állatvédőkhöz, akik sajnos források hiányában annyit tudtak számára biztosítani, hogy rendesen ürítették a hólyagját és figyeltek arra, hogy ne legyenek kezelhetetlen, veszélyes felfekvései, a csúszások miatti nyúzatai. Aki most legyint, hogy ez semmi, annak elmondom: ezen múlt Peti élete. Hogy nem altatták el ÉS hogy megfelelően ellátták a lehetőségekhez mérten, így most nincs az élete veszélyben. A pangó vizelet ugyanis nagyon csúnya dolgokra képes, a kutya könnyedén, ámde fájdalmasan belehalhat. Szóval én csak köszönetet tudok mondani az ottaniaknak. Mert megpróbálták.

Aztán itt jöttünk mi. Mi sem jöhettünk volna, ha nem találunk egy elkötelezett ideiglenes befogadót Petra személyében. Mert hiába az akarat, a szándék, ha nincs az a hely, ahol a megfelelő körülményeket biztosítani lehet a kutya számára. Külön szerencse, hogy Petra állatorvostan hallgató, így nem csak a jószándék vezeti, hanem némi szakmai tudás is támogatja Peti gyógyulását. Meg a teljes Állatorvostudományi Egyetem. Ami nem utolsó szempont a drukkerek számát tekintve.

Peti esélyei nem voltak túl jók, valójában most sem azok. Az elsődleges neurológia vizsgálatok alapján azonban volt egy nagyon-nagyon halvány esély, így a műtéti beavatkozás mellett döntöttünk, hogy ne vegyük el ezt a minimális esélyt. Ha már a gondozásunkba került, akkor mindent megkap, amire lehetőség van. A műtét szakmailag jól sikerült, amiért külön szeretnék köszönetet mondani a Prim-A-Vet Kisállat-Rendelőintézet állatorvosi csapatának, különösen Bánfi, Zsoldos és Kendik doktor uraknak.

Peti hazament, most lábadozik. A kedve törelten, a hangulata kiváló: mondhatni, hogy igazi tacskó, hiszen nem szomorkodik az állapotán, hanem az új életében igyekszik kiaknázni minden lehetőséget, mint pld. a csodálatos szemekkel és a "beteg kutya vagyok, azonnal sajnálj meg" színészi előadással bármilyen jutalomfalatot kicsal a gyanútlan arrajárókból és természetesen a családjából, akik most ápolják, gondját viselik.

A műtét megtörtént, de még sok minden van hátra. A gyógyulás nagyon lassú, az, hogy Peti örökre bénult marad-e vagy fog tudni járni hosszú hetek múlva derül csak ki, addig marad a remény. A reményen túl igyekszünk minden egyebet megteremteni, ami csak egy icipicit is segíthet, így Peti hamarosan mágnesterápiára járhat majd. De ez is pénzbe kerül, mint ahogy a műtéti költségeket is ki kell fizetnünk: ez 91.000 Ft. Önmagában is hatalmas összeg, de nekünk szinte elérhetetlen, így minden támogatónk segítségére szükségünk lenne, ismét. Egy embernek ez rendkívül sok lenne, de ha apránként összeadjuk, akár 500-1000 Ft-onként, elérhetjük a célt. Én hiszek ebben, mert nem nagyon van más választásom. És mert már olyan sokszor bebizonyosodott.

Kérek mindenkit, hogy vizsgálja meg lehetőségeit, s ha teheti, mondjon le egy tábla csoki, egy mozijegy vagy egy könyv áráról a javunkra, Peti javára. Olyan sok mindenre költünk feleslegesen, saját magamat is beleértve természetesen, de olyan ritkán van lehetőség úgy áldozni, hogy azért az ember nem vár semmi mást, csak egy életet, más életét, egy kutya sorsát menti meg. Arctalan, azonosíthatatlan háttéremberként, aki nélkül mégsem mozdulna az a gépezet.

Segítséget kérünk tehát, ismét. Hogy ki tudjuk fizetni a műtéti számlát. Az adományokat a Futrinka Egyesület K&H Banknál vezetett 10404089-49575251-57561000 számláján tudjuk fogadni. A megjegyzés rovatban kérjük feltüntetni: TACSKÓ PETI. Az adományok alakulásával ezt a blogbejegyzést frissíteni fogjuk!

2011. szeptember 28. - SZUPEREK VAGYTOK! A mai napon összesen 28.241 Ft adomány érkezett Peti műtéti költségeire! (Így még 62.759 Ft hiányzik a teljes műtéti költséghez. Aki tud, kérjük, segítsen. Minden forint számít, és hisszük, hogy ha sokan vagyunk, akkor ez nem lehet leküzdhetetlen akadály. Köszönjük mindenkinek, aki segít.)

Az adományozók:
P. Norbert, K. Éva, R. Judit, G. Andrea, M. Gabriella, Á. Ildikó Lívia, B. Mónika, Cs. László, N. Nóra, F. Dezső, Tné K. Ibolya, S. Krisztina

2011. szeptember 30. - További 37.000 Ft érkezett! (Így még 25.759 Ft-ra lenne szükségünk, hogy ki tudjuk fizetni a tartozást. Ennek már össze kell jönnie. Köszönjük!)

Az adományozók:
B. Edina, Hné P. Erzsébet, L. Mónika, P. Krisztián, S. Nikoletta, M. Ágnes, H. Petra

2011. OKTÓBER 5. - További 35.500 Ft érkezett, így a műtétet ki tudtuk fizetni és még maradt fedezet Peti nagykombinált (veszettség + kombinált) oltására, valamint egyedi azonosító chipjére is. Nélkületek nem ment volna, nem is tudunk elég hálásak lenni a segítségetekért! KÖSZÖNJÜK!

Az adományozók - remélem, hogy senkit nem hagyok ki:
H. Petra, B. Márta, K. Orsolya, Dr. R. Kornélia, G. Andrea, I. Emese, V. Anna, Dr. F. Gy. Istvánné, R. Zsuzsanna, M. Dóra, T. Enikő Lídia, Sz. Józsefné, K. Gyöngyi, K. Bence, K. András Gábor.

Újabb 5.000 Ft érkezett: T. Juditnak köszönjük!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése