2011. május 19., csütörtök

Malvin: az utolsó felvonás

Tudni akartuk, hogy miért ment el, hogy megnyugodhassunk: mi mindent megtettünk. Megtettünk. Nem segíthettünk mégsem, Malvin elment. Minden kutyát nem lehet megmenteni, de ez akkor is nehéz.

A boncolási jegyzőkönyvből:

"A tetem külső vizsgálata az általános vázizomsorvadás mellett, test hátulsó részének felszínén kiterjedt, aktivitás jeleit mutató, idült, hyperplasticus bőrgyulladást figyeltük meg, szőrhullással és pörkképződés jeleivel kísérve. A vastagbélben idült bélsárpangást (enyhefokú megacolont és idült colitist), a gyomorban rendellenes tartalmat, ill coprophagia és diffúz lymphocytás félheveny gyulladás jeleit tapasztaltuk. A vékonybél kórszövettani vizsgálata során kiterjedt, idült, lymphoplasmocytás gyulladást a májban reaktív nem specifikus hepatitist érzékeltünk. A húgyhólyag vizsgálata során szervülés jeleit mutató, multifocalis idült a nyálkahártya elhalásával, fibrin képződéssel kísért gyulladást (diphteroid, fibrinonecroticus urocystitist), húgyhólyagfali vérérthrombosist, a vesékben a proximalis vesecsatornácskák hámjának elfajulásával és fehérjevizeléssel kísért multifocalis mérsékelt glomeruosclerosist figyeltünk meg. A szív bal pitvar-kamrai billentyűjében, szívizombeli alaktani elváltozások nélküli, enyhefokú elfajulást (endocardiosist), a tüdőben az alveolaris hámsejtek elfajulásával és leválásával kísért uraemiás pneumopathiát, továbbá az agyvelőben az idegsejtek kiterjedt pusztulásával, reaktív gliosissal, perivascularis és cytotoxicus vizenyővel kísért diffúz encephalopathiát állapítottunk meg.

Vélemény: A súlyosfokú húgyhólyagfal károsodással kísért idült gyulladás miatt felmerül az extra(post)renalis uraemia és következményes elváltozások gyanúja. Gerincvelő vizsgálat nem történt."

Malvin sorsa a balesetkor eldőlt. Nem tudtunk segíteni, mert nem lehetett. Rettentően sajnálom, hogy így alakult, de megpróbáltuk. Mindenkinek köszönjük, aki csak egy icipicit gondolt Malvinra, aki segíteni próbált.

2 megjegyzés:

  1. Drága Malvin! Nyugodj békében. :-(((

    VálaszTörlés
  2. Ez brutális:( Az endocardiosis meg a colitis már önmagában elegendő...istenem drágám:-( Most már nem szenved...

    VálaszTörlés