2011. január 25., kedd

Hókuszpók - usz nélkül vagy vele?

Sokan azt vallják az ismerőseim között, hogy jó magyar film nem létezik, én mégis rajongva szeretek jópárat, illetve átsegítenek a szürke téli napok nyűglődésén, depresszióján. Az egyik ilyen Fehér György Dürrenmatt adaptációja, a Szürkület. A történet komorságát, megrázó fordulatait, embertől eltávolódó, érzelemmentes álobjektivitását tökéletesen adják vissza a képsorok, az alkalmazott nézőpontok, fények. Haumann Péter felügyelőt játszik ebben a filmben, s ez az a film, amiért őt mindenek felett és előtt szeretem, tisztelem. Persze megértem azt is, hogy másik Safranekként vagy Hókuszpókként azonosítják, netán a korosabbak Tüskéshátúként, hiszen ezt az orgánumot hiba lett volna kifelejteni a mesefilmek világából.

Haumann Péter a Nemzet Színésze. Azt hiszem, hogy ez a tény önmagában feledteti csetlő-botló bevezetőmet, nem miattam vagy rajtam keresztül kell őt nagynak hinni, ő zseniális és hatalmas.

Haumann Petra és kislánya veterán spániel védencünkkel, Skulóval
Haumann Péter lánya, Petra már egy korábbi akciónkhoz is segítséget nyújtott, hiszen fajtamentő csoportjaink és egy-egy kutyánk bemutatkozó szövegét is ő olvasta fel. Az elkészült videókat a közösségi csatornákon keresztül terjesztettük, terjesztjük. Nekem is ott, azon a forgatáson volt szerencsém először találkozni vele kötetlenebb módon, s nagyon kellemesen csalódtam. Lelkileg tiszta, nyitott, kedves beszélgetőpartner, szeretettel teli édesanya, egy nagyon csinos, dinamikus nő.

Haumann Petra férje Király Attila színész, rendező, koreográfus. A tehetségéhez nem fér kétség, bár őt talán direktben, arcról kevesebben ismerik fel. Ő sem jött "kisebb házból", mint Petra, hiszen Király Attila édesapja szintén a Nemzet Színésze (Király Levente). Király Attila hangja sokak számára ismerősen csenghet, hiszen szinkronszínészként hangját adta többek között Jack Nicholsonnak vagy Snoop Doggnak, de Jack Sparrow kapitány is az ő hangján szólal meg A Karib-tenger kalózaiban. Na, ugye hogy mindenki tudja, hogy kiről beszélek?

Gondolom, hogy mire idáig eljut mindenki az olvasásban, már többször feltette a kérdést: na jó, de hogy kerülnek ezek az emberek a tacskó fajtamentés blogjába? Jövök a válasszal is. Egész pontosan inkább mutatom:

http://www.vatera.hu/haumann_peter_es_csaladja_altal_dedikalt_naplo_1438428176.html
http://www.vatera.hu/haumann_peter_es_csaladja_altal_dedikalt_naplo_1438428315.html
http://www.vatera.hu/haumann_peter_es_csaladja_altal_dedikalt_naplo_1438428476.html
http://www.vatera.hu/haumann_peter_es_csaladja_altal_dedikalt_naplo_1439187298.html

Az a megtiszteltetés ért bennünket, hogy Haumann Péter, Haumann Petra és Király Attila csatlakoztak jótékonysági árverésünkhöz, így összesen négy darab, mindhármuk által dedikált határidőnapló a tét.

Tiszteljenek meg minket azzal, hogy licitálnak! A befolyó összeget teljes egészében a Futrinka Egyesület védenceinek ellátására fordítjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése