2010. január 28., csütörtök

A harmadik sparhelt lábú hét

A harmadik mesebeli hét a kettes szám bűvkörében telt. Két védencünket ivartalaníttatuk és kettőt adtunk örökbe.

Egyesületünk rendkívül fontosnak tartja, hogy a kikerülő kutyákat csak ivartalanítva adja örökbe. Tesszük ezt azért, mert így is rengeteg a megmentésre váró kutya, de az emberek még mindig el-elcsábulnak vagy csak ál-érzelmi vonalon (legyen a kutyánknak kölyke) vagy félrevezetés áldozataként (a kutyának egyszer szülnie kell) vagy anyagi haszonszerzés célzatával (a kiskutyákból befolyó összeg nagy úr) és mert az ivartalanítással a daganatos megbetegedésének esélyét csökkenthetjük, nem is beszélve a szukáknál az egyéb hormonális és ivarszervi problémákról.

Az állatorvosi költségek előteremtése viszont nagyon nagy terhet ró ránk, s bár mindenféle módon próbálunk pénzhez jutni, de a jelen állás szerint a tacskó kassza mínuszban van és még nincs minden tartozása rendezve az állatorvosok felé. Ezért kérjük, hogy aki teheti, akár havonta egy-egy kisebb összeggel segítse munkánkat vagy esetileg egy-egy kutya orvosi költségeihez hozzájárulva.
A drámai felvezetés után illő elárulnom, hogy kikről is szólt a hét leginkább. Ofélia és Jamina átestek az ivartalanításon. Oféliát megviselte a műtét, de Jamina szerencsére jól ébredt, így nem okozott számára gondot, hogy a műtétet követően egyből végleges otthonába fuvaroztuk őt. Sikeresen munkálkodott a múlt heti Récsei Center Fressnapf Áruházában megtartott bemutatkozó napunkon, mert ott szerettek bele a gazdik és már tűkön ülve várták. Jamina szerencsés volt, nem kellett sok időt töltenie a tárnoki kennelben Vilike mellett és nagyon jó helyre került.

Szintén gazdit hozott a harmadik hét az elmúlt év egyik legutolsó mentett ebének, Habrának. A gyömrői telepről elhozott, jó idegrendszerű és rendkívül kiegyensúlyzott, vidám pöttöm belvárosi lánykaként éli tovább életét. Anna, az ideiglenes befogadó jóvoltából Habra már mint a lakáséletre maximálisan felkészült versenyző jelentkezhetett az érdeklődő hívásokra és sikerrel járt. Az örökbefogadást több közös séta előzte meg, ahol egyértelművé vált a szerelem az új gazdi és Habra részéről.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése