2010. január 16., szombat

Bemutatkozik a Futrinka Egyesület

Egyesületünk nem csak tacskókat és tacskó keverékeket ment. Önkéntes szerveződésünk négy fajtamentő csoporttal és egy "alaptevékenységgel" rendelkezik; így adhatunk lehetőséget a sparhelt lábúak mellett a magyar vizsláknak, német dogoknak és spánieleknek, továbbá mindenféle egyéb keverék és fajtatiszta kutyának, leginkább olyanoknak, akik valami miatt kiemeltebben rászorulnak a segítségünkre, mert öregek, félősek, fogyatékosok vagy csak az átlag ember szemében csúnyák. Menhelyünk nincs, kutyáink többsége egy tárnoki kutyapanzióban bérelt kennelsorunkon található, illetve szerencsére vannak ideiglenes befogadóink is, bár nem túl sokan.

A Récsei Center Fressnapf Áruháza "nekünk gyűjt". Van egy konténerünk, amibe a vásárlók beletehetik az áruházban nekünk vett felajánlásaikat: tápot, konzervet, minden egyéb kutyás dolgot. Ennek a támogatásnak a keretében van lehetőségünk arra, hogy havonta-kéthavonta bemutatkozó-örökbefogadó napot tartsunk, ahová néhány aktuális védencünk is kilátogat, de felkeresnek minket korábbi örökbefogadóink is. Ezen a hétvégén egyesületünk gazdasági vezetőjének koordinálásával - köszönet gelen! - mind a két nap aktívan telhet. Száraztápot is gyűjtünk, mivel kinn Tárnokon a kutyákat prémiummal kevert alacsonyabb minőségű táppal és konzervvel etetjük. A mai napon már jópár zsák összegyűlt, de sajnos rendkívül gyorsan is fogy az élelem, így minden kis segítséget hálásan köszönünk.
A tacskó fajtamentést a szombati napon gazdikereső Zuzu képviselte, illetve kilátogatott a váci gyepmesteri telepről mentett Ciha, akit ideiglenes befogadói fogadtak örökbe (a rendezvényen írták alá az örökbefogadási nyilatkozatot), Nimfa, aki egy tenyészetből került a gondozásunkba, illetve Racsni, a Futrinka mosoly-arca, aki sérülten került hozzánk a paksi menhelyről. Az összegyűjtött táp - köszönjük!
A második napon Ofélia és Jamina jelennek majd meg tacskós kiküldöttként, talán még nem késő egy program módosításhoz: 10 óra és 15 óra között mindenkit szeretettel várunk a Récsei Center Fressnapf Áruházában.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése