2012. április 28., szombat

WUT 2012, a tacskós világkiállítás

A Magyar Tacskótenyésztők Egyesületének meghívására 2012. április 14-15-én a WUT-on, azaz a tacskós világkiállításon jártunk Bükfürdőn. A két nap alatt több, mint hatszáz kutyát felvonultató kiállítás nem csak a tenyésztőknek, hanem az egyszerű tacskó tulajdonosoknak, de akár csak a kutyák iránt érdeklődőknek is nagy élményt jelentett, hiszen csodálatos kutyákat lehetett látni mind a ringben, mind a ringen kívül és általánosságban is elmondható, hogy jó hangulat uralkodott.

A tacskó fajtamentés lehetőséget kapott arra, hogy felállítson egy standot, hogy ezáltal is bemutathassuk munkánkat, s felhívjuk a figyelmet arra, hogy sajnos egyre több tacskónak van szüksége a segítségünkre. Emellett szerettük volna azt is kiemelni, hogy mi soha nem leszünk és nem is akarunk egyetlen tenyésztő "konkurenciájává" sem válni, hiszen az általunk mentett kutyák mindannyian ivartalanítva kerülnek gazdához, az örökbefogadót pedig külön költség nem terheli, viszont a legtöbb esetben nem is tudjuk megmondani a kutya pontos származását, nem ismerjük az őseit. Aki ellenőrzött módon, ismert szülőktől minőségi, a fajtajellegeket nagy biztonsággal hordozó kedvencet keres, az nem hozzánk fordul ezután sem, viszont reményeink szerint azok a családok, akik eddig pár ezer forintért megvették az online aukciós portálokon hirdetett vagy csomagtartókból árult szaporítványokat, azok közül esetlegesen páran az örökbefogadásra váró kutyáink közül választanak, így gyengítve a szaporítás eredményeként létrejövő ellenőrizetlen és ellenőrizhetetlen almok iránti keresletet.

A Kiállításra külön ajándékpólóval is készültünk, hogy a minket támogatókat meglephessük egy kevésbé fajtamentős, sokkal inkább a tacskóra, mint fajtára reflektáló ajándéktárggyal és mondhatjuk, hogy volt kinek ajándékoznunk, hiszen a kiállítás két napja alatt három tacskó chipezésére, veszettség és kombinált oltására, valamint ivartalanítására elengedő fedezet gyűlt össze az adománygyűjtő ládikónkba. Mindenkinek, aki akár csak egy picit is segített, köszönjük!

Szeretnénk külön köszönetet mondani a Magyar Tacskótenyésztők Egyesületének a lehetőségért és azért is, mert talán egyetlen fajtagondozó klubként a főoldalukon jelenítik meg a fajtamentést. Köszönjük!

Reméljük, hogy legközelebb is lesz lehetőségünk a bemutatkozásra, s egy kicsit azt is, hogy ezt kevésbé hideg és szeles környezetben tehetjük meg, s így az állítható bemutatkozó tábláinkat is érdemes lesz felszerelnünk. :)

A Magyar Tacskótenyésztők Egyesületének honlapja: www.tacskotenyesztok.hu




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése