2012. április 28., szombat

Elütötte, tovább ment - hogy lehet? (a 10. hét)

Valley nem tacskó, bár tagadhatatlan, hogy az ősei között bizonyára fel tudna mutatni legalább egy tacskót is. Normál esetben ő - tekintettel a rengeteg fajtatiszta és nagyon típusos keverékre, akik bajban vannak - nem is került volna hozzánk, de különleges helyzete miatt mégis a tacskó fajtamentés gondozását élvezheti. Ez a különleges helyzet pedig nem volt más, minthogy Valley balesetet szenvedett és senki más nem vállalta.

Nem tudni, hogy Valley, ez az öt év körüli kis termetű keverék kan hogyan került az autópályára egy olyan helyen, ahol mind a két oldalon zajfogó fal található. Mindenesetre ott volt, mondhatni, a saját gazdája hibájából, aki nem vigyázott rá. Valleyt pedig - mi más történhetett volna ezen a helyen - elütötték. Akinek a kocsijával találkozott, nem állt meg, nem vitte a kutyát orvoshoz, talán örült már annak is, ha a kocsiban nem keletkezett túl nagy kár, lehet, hogy nem is tudott volna megállni. Nem mentegetem, ő ütötte el a kutyát, de nem miatta volt ott. Az eredeti gazda gondatlansága (vagy szándékossága?) miatt került ez a kutya az útra, s nagyobb bajt is okozhatott volna, egy autópályán nagy a forgalom és az autók is gyorsan mennek. Valley szerencséjére túlélte a balesetet, de súlyosan megsérült. A zajfogó fal tövében kuporgó kutyát pedig egy másik autós vette észre, aki viszont megállt és próbált segítséget kérni. A kutyát senki nem fogadta, de eljutottak hozzánk. Balesetes, sérült. Mit lehetett volna erre mondani? A megtaláló a fuvarját is vállalta, általa került a kutya kórházba, sőt: ideiglenes befogadót is kerített neki a műtét utáni időszakra, merthogy Valley medencéje és combcsontja sérült, súlyosan. Mostanra már jól van. Gazdát keres.

Ezen a héten Valley kívül két szálkás szőrű tacskó kanunk körül szerveződtek dolgok, Töpi, a nyíregyházi kan átesett az ivartalanításon, így már készen állt arra, hogy örökbefogadják. Általában a középkorú kan kutyáinkért nincs tolakodás, de jelentkezett egy fiatal pár, akik... De ez már egy másik hét történése.

Tarack is átesett az ivartalanításon és szerencséjére nem a kennelsorra, hanem ideiglenes befogadóhoz került, így a fiatal, de magabiztos tacskó kan élvezhette a kényelmet és a maximális odafigyelést. Sok minden kiderült róla, s ezzel az örökbeadása is biztosabb bázisra kerülhetett, hiszen az érdeklődők szinte minden kérdésére volt már tapasztalatból szerzett válasz. Köszönjük!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése