2012. április 28., szombat

Aki kijelenti, az felvállalja - avagy egy újabb problémás eset a 12. héten

A kezdeti beteg, balesetes kutyákat látva bátorkodtam azzal a feltevéssel élni, hogy ez az év problémásabb lesz, mint az elmúlt évek voltak. Persze akkor is volt bőven kezelésre szoruló kutyánk, de most néha olyan érzésem van, hogy szinte már csak olyanok érkeznek. Ez nem igaz természetesen, de az biztos, hogy a számuk jelentősen megnövekedett és ez a hét sem volt kivétel.

Hektika átvétele nem volt kérdés, bár amikor a bejelentést megkaptuk, ötletünk sem volt, vagyis inkább túl sok is volt belőle, hogy mi lehet a gond és hogy mit fogunk tudni vele kezdeni, Hektika ugyanis "kóválygott", a megtalálója szerint valami történhetett a látásával, illetve körbe-körbe járt úgy, hogy mindennek nekiment közben, s a hátsó testfele meglehetősen imbolygott. Az egyik nagyon rutinos ideiglenes befogadónknál helyeztük el őt, s azonnal megkezdődött a kivizsgálása is. A röntgen egy elhanyagolható gerincszűkületet mutatott, semmi mást, az ultrahang is negatív lett. A véreredménytől sem lettünk okosabbak, de lassan-lassan a támogató vitaminok hatására Hektika állapota javulni kezdett, így leginkább valami feji traumára tudunk gondolni, akár egy balesetre vagy nagyobb ütésre.

A veresegyházi medveotthonból érkezett Butler átesett az ivartalanításon és meglepően keveset időzött a gondozásunkban, ugyanis egy család még a mackók látogatásakor beleszeretett és jelentkeztek, hogy szeretnék őt örökbefogadni. Így lett Butler villámsebességgel érdi lakos.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése