2010. április 20., kedd

Mozgássérült kiskocsira gyűjtünk Eszkuláp számára!

Kérlek, ha tudsz, járulj hozzá te is!

Eszkuláp, a 3-4 év körüli rövid szőrű tacskó kan lebénulva került Egyesületünk gondozásába közel két hónappal ezelőtt. Az azonnali beavatkozás ellenére sajnos nem állt lábra: a mai napig folyamatosan tornáztatjuk, mágnesterápiára is járunk vele. A műtét után a mellső lábait sem tudta használni, mostanra azokon biztonsággal és gyorsan halad. A kezdetekkor már ez az eredmény is elérhetetlennek látszott, de nem adtuk fel és nem is fogjuk feladni soha.

http://gallery.site.hu/d/12860618-2/eszki_008.jpg

Eszkuláp beszámolóját a változásokról, fejlődésről a tacskó fajtamentés honlapján is nyomonkövetheted, visszanézheted a belinkelt videókon, hogy honnan jutottunk el odáig, ahol most tartunk.

http://www.tacskosos.hu/Eszkulap_naploja.html

Jelenleg Eszkulápot egy, a hasánál kiszélesített, az egyik támogatónk által készített ővvel "felfüggesztve" sétáltatjuk. De villámsebesen mozog, már nehéz is néha követni őt, ráadásul a felfüggesztés sem a legcélravezetőbb.

Most érkezett el az az idő, amikor már biztonsággal használható lenne Eszkuláp számára a speciálisan kiképzett, mozgássérült kutyákra tervezett kis kocsi.

A hosszú tacskó gerincre és méretre megrendelhető kerekes kocsi Németországból beszerezhető.

A rozsdamentes acél kiskocsi ára 449 €, a beleszerelendő ülőbetét további 35 €-ba kerül, ez összesen 484 €-t jelent (kb. 130.000 Ft)- ezt kellene előteremtenünk a siker érdekében.

Németországi partnerünk jelezte, hogy a termék postaköltségével, illetve további 100 €-val járul hozzá Eszkuláp kocsijához, a tacskó fajtamentés vezetőjeként a saját - nem állatvédelemből származó - jövedelmem terhére szintén beszállok 100 €-nyi összeggel.

Ezen kívül addig párezer forint már érkezett a számlánkra ebből a célból, de igyekszünk rendszeresen beszámolni a gyűjtés állásáról Eszkuláp naplójában a www.tacskosos.hu oldalon.

Ilyen kocsit szeretnénk:

http://www.hunderolli-tierorthopaedie.de/Upsa.html

Kérjük, ha bármekkora összeggel hozzá tudnál járulni Eszkuláp kocsijához, a Futrinka Egyesület K&H Banknál vezetett 10404089-49575251-57561000 számú bankszámlájára történő utalással megteheted. Kérjük, hogy a megjegyzés rovatba tüntesd fel: ESZKULÁP KOCSI.

Minden apró segítséget hálásan megköszönünk!

Aki ismeri Eszkulápot, tudja, hogy mennyire életerős, mozgékony kiskutya és hogy mennyit jelentene neki egy ilyen lehetőség.

Kérem, hogy segítsetek!

Köszönettel:

Németh Réka
Eszkuláp ideiglenes befogadója, aki egyben a tacskó fajtamentés vezetője
Futrinka Egyesület

Kérjük, mielőtt utalnál, pillants fel a www.tacskosos.hu oldalra. Ott fogjuk jelezni, ha a szükséges összeget sikerült összegyűjteni.

Megköszönnénk, ha ezt a felhívást továbbítanád ismerőseidnek is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése