2010. április 18., vasárnap

A 14. hét - eltelt hirtelen

Eszkuláp hétről hétre változik. Fejlődést nem merek írni, mert a túlzott optimizmus is árthat, de az tény, hogy nem rögzült statikusan egy állapotba. Az elmúlt hét során eljutottunk oda, hogy nem lehet tőle elszakadni a lakásban, mert folyton az ember sarkában van. Ez viszont azt jelenti, hogy a mellső lábain húzza magát, tehát a pocakját, hátsó lábait maga után húzza. Mivel ott nem érez semmit, így azt sem veszi észre, ha beakad valahová vagy ha ledörzsölődik a bőr. Nap közben sajnos nem marad rajta a ruha, mert hihetetlenül találékony kis állat ez az Eszkuláp, de délután már felügyelet mellett és nyakig bekrémezve figyelget a ruhájában. Így, ha nem is gyógyulnak meg a lenyúzott részek, de legalább nem mélyülnek, fertőződnek el. Nem tudok mást tenni, ha bárkinek van valami szuper ötlete, ne habozzon megosztani velem.

Eszkuláp továbbra is jár mágnesterápiára, szeret autózni, élvezi a napsütést és mindent úgy tesz, mint egy normális, négy lábon járó, élő kutya, mi pedig nem szeretnénk őt semmitől megfosztani, egy percig sem éreztetjük vele, hogy ő bármivel is kevesebb lenne. Pszichésen olyan remekül összeszedte magát, hogy mostanra figyelnem kell az etetésnél, mert képes lenne összeverekedni az enyémekkel, illetve a sétáknál bele-beleköt a kan kutyákba, míg a szukáknak hevesen udvarol.

Továbbra is várjuk a pelenka felajánlásokat, mert Eszkuláp hólyagját még mindig mi ürítjük és elég nagy mennyiséget fogyasztunk belőle. Nem csak a kutyapelenka felel meg a célnak, hanem a humán orvoslásban használt pelenkákat is tudjuk használni, ha valakinek ilyen lenne otthon elfekvőben. Emellett ha valakinek van használt, 86-os vagy annál egy számmal nagyobb rövid ujjú vagy ujjatlan babanapozója, rugdalódzója, amire már nincs szüksége, mi szívesen fogadnánk, hiszen ebből is elég sokat használunk Eszkivel.

Természetesen nem csak Eszkuláppal történtek dolgok az elmúlt héten, a tacskó fajtamentés többi védence körül is történt egy s más, gyakorlatilag az általános rutint követve: Gyufa és Gyolcs átestek az ivartalanításon. Ugyan Rubik is benn töltött egy éjszakán hasonló célból, de nem került rá sor sajnos másnap, így ő érintetlenül tért vissza tárnoki kenneljébe, de ő sem marad ivaros, nyugalom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése