2011. június 26., vasárnap

Mit esznek a "tárnokiak" meg a 22, ami nem csapda

Egyesületünknek nincs menhelye, egy tárnoki kutyapanzió területén bérelünk kenneleket, kutyáink egy része, akik számára nem találunk ideiglenes befogadót, ott él. Nem csak tacskók, hanem magyar vizslák, német dogok és az alap tevékenységi csoporthoz tartozó, "esélytelen" keverékeink is. A panziódíjat minden hónapban elő kell teremtenünk, mint ahogy a kutyáinkat ellátó alkalmazottunk, Laci bérét is. Ez a két fix tétel már önmagában is havi közel 500.000 Ft kiadás egyesületi szinten, így az élelmezést igyekszünk adományokból biztosítani, amelyhez a Récsei Centerben lévő Fressnapf Áruház is segítséget biztosít: a náluk elhelyezett adománygyűjtő urnában a mi védencienk számára lehet kutyaeledel adományt hagyni, emellett lehetőséget biztosítanak adománygyűjtő napok szervezésére, melyre a 22. héten is sor került. Ennek eredményeként közel 278 kg száraztáp gyűlt össze, amit KÖSZÖNÜNK. A kevésbé jó minőségű száraztáphoz prémium tápot vásárolunk, így a kettőt összekeverve egy közepes, a kutyáink számára jól emészthető, feldolgozható élelmet kaphatunk. Ehhez keverjük a folyadékot és a konzervet.

Most alacsonyabb minőségű száraz tápból "jól állunk", de hiányt szenvedünk prémium tápból, illetve most extrém módon fontos lenne, hogy konzerv adományt gyűjtsünk, mert teljesen elfogyott minden, s enélkül a kutyáink többsége a száraztápot sem enné  meg, vásárolni pedig sajnos nem tudunk. A következő gyűjtögető napra 2011. július 9-én, szombaton kerül majd sor a Récsei Center Fressnapf Áruházában, ha bárki segítene, ott tud számunkra akár 1-1 konzervet is felajánlani, vásárolni. Ha valaki máshogy, máshol adná át a konzervadományát, kérjük, hogy egyeztetés miatt írjon az info@futrinkautca.hu e-mail címre. Köszönjük!

A 22. héten az általános gyűjtés, hirdetések és a túlélési stratégia csiszolgatása mellett tacskós szempontból egy történés volt: Potyol átesett az ivartalanításon, így már semmi sem akadályozhatná meg, hogy gazdához költözzön. Talán csak az, hogy nincs rá érdeklődés...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése