2011. június 12., vasárnap

Jótékonysági árverés - kézműves csodák!


Az 1. licittárgy
 Gyarmatiné Anni egy Dunaújváros közelében található településen él. Egy saját boxer kan kutyájuk van, de mellette ideiglenes befogadóként ő vette magához Rickyt, a bonyhádi gyepmesteri telepről mentett fekete-cser szálkás szőrű tacskót. Nem csak ideiglenes befogadással segíti azonban a tacskó fajtamentést, hanem általa készített egyedi tárgyakkal is, melyeket a tacskó fajtamentés javára árverezésre bocsátunk.


2. licittárgy


Anni már gyermekkorában elkezdett varrni, akkor még a babái számára készített ezt-azt, aztán lassan jöttek a bonyolultabb ruhadarabok, egy szabás-varrás tanfolyam után pedig már nem kellett a boltok kínálatára hagyatkoznia, mindent el tudott készíteni a maga és családja számára. A foltvarrással kb. öt éve ismerkedett meg, azóta több csoportba is járt, hogy tudását gyarapítsa, mostanra már a lakóhelyén, Baracson van egy saját, közel tíz főből álló varrócsoportjuk. A foltvarráson kívül az ún. "Tilda-figurák" bumfordi kedvessége az, ami levette a lábáról, de ottjártunkkor megnézhettük az általa varrott vicces arcú mackókat is, valamint készült már egy tacskó is...

3. licittárgy

Általában munka után tud az általa kitalált kézműves dolgokkal foglalkozni, egy táska két-három teljes délután alatt készül, a "Tilda-figurák" is több napos kapcsolat eredményeként jönnek létre. Az alkotás során mindig szem előtt tartja azt, hogy az elkészült tárgyak funkcionalitásukban tökéletesek legyenek, de törekszik arra is, hogy az olyan színekből, mintákból álljon és olyan minőségben készüljön el, amit jó kézbe venni, tehát az esztétikum is jelentős szerepet kap.


4. licittárgy
Anni szerint a foltvarrás kikapcsol, az ember elfelejti a világ dolgait, miközben elmélyülten dolgozik egy-egy tárgy létrehozásán, így nyugodt szívvel ajánlja elfoglaltságuk azoknak, akik egy kicsit megpihennének, rendszereznék a gondolataikat. A foltvarrás alapjairól az interneten is számos anyag elérhető, de szinte minden településen van már patchwork csoport, ahol sok-sok segítséget kaphat az érdeklődő.

Egy kezdő azért még ne számítson elsőre ilyen csodaszép dolgokra, mint amiket mi kaptunk, de Anni bizonyítja, hogy türelemmel és alázattal elérhető a tökéletesség.

Az általa felajánlott tárgyakat licitre bocsátjuk. A legmagasabb felajánlott összegért vihetők el a tárgyak, licitálni e-mailben lehet a licitfutrinka@gmail.com e-mail címen 2011. június 25-én 16 óráig.


5. licittárgy

Igyekszünk naponta frissíteni az árverés állását. A befolyó összeget teljes egészében a tacskó fajtamentés kapja! Az árverés lejárta után a lehető legrövidebb időn belül igyekszünk a nyertesekhez eljuttatni a csodálatos, egyedi tárgyakat.

Az alábbi tárgyakra lehet ajánlatot tenni - kérjük, hogy a licitáló e-mailben a licitált tárgy sorszáma és az ajánlott összeg is szerepeljen!

1. narancssárga rövid fülű strandra való női táska szív mintával, a hozzá illő pénztárcával - aktuális legmagasabb licit: 4.000 Ft, N. Nóra

2. tündéri kakas figura - aktuális legmagasabb licit: 3.000 Ft, P. Attila

3. lány nyuszi figura - aktuális legmagasabb licit: 5.000 Ft, P. Attila

4. kis méretű, lila szíves pénztárca - aktuális legmagasabb licit: 3.000 Ft, M. Mónika

5. kis-közepes méretű, lila szíves pénztárca

6. kisvirágos négyzetes tároló, benne bevarrott kék szatyorral - aktuális legmagasabb licit: 1.000 Ft, N. Réka

7. nagyvirágos négyzetes tároló, benne bevarrott bordó szatyorral - aktuális legmagasabb licit: 7.000 Ft, N. Anikó

8. kék-fehér, kis kagylókkal díszített nyári női táska - aktuális legmagasabb licit: 3.000 Ft, N. Anikó


6. licittárgy

7. licittárgy
8. licittárgy
Ajánljátok ismerőseitek figyelmébe is a lehetőséget! Ilyen lehetőség nem adódik minden nap, hiszen ezek a tárgyak mind-mind egyediek, kézzel készültek, megismételhetetlenek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése