2011. június 19., vasárnap

Gyereknapos 21. hét

Olyan gyorsan telnek a nyári hetek, hogy az ember örül, ha túléli: a beszámolók valahogy háttérbe szorultak, de nem elfelejtődtek. Minden hétnek nyoma lesz, nem hagyjuk ki, nem titkoljuk el. Követhetőek vagyunk, bár néha lassan megy...

De panasznap vége, jöjjön a 21. hét, amikor is Csacska kutyánkat visszaadták korábbi örökbefogadói, de valójában nem Csacska, hanem a macskáik miatt, akiknek lelki törést jelentett a kutya megjelenése. Csacska szerencsére nem tört meg, s visszamehetett ideiglenes befogadóihoz, Editékhez, akik viszont hirtelen felindulásból kihozták őt a százhalombattai gyermeknapi rendezvényre, ahol egy kedves család bele is szeretett, így Csacska gyakorlatilag néhány nap leforgása alatt új otthonba költözhetett. Reméljük, hogy ez most már tényleg a végleges.

Új kutyánk is érkezett Kumisz személyében, aki egy 1,5-2 év körüli fekete-cser rövid szőrű tacskó kan. Szerencsére sikerült őt ideiglenes befogadónál elhelyeznünk, így lényegesen több információval rendelkezünk róla, mintha kennelben élne. Kumisz nagyon barátságos, ragaszkodó, élénk kutya, szobatiszta, nem rombol, egyedül hagyható, minden kutyával jól kijön és megtalálóinál néhány napig macskával is problémamentesen éldegélt. A hátsó testfél imbolygós kicsit, bizonytalan, ezt sajnos két elmeszesedett porc okozza a gerincben, így ő tényleg ugrálás mentes életet igényelne, s nagy odafigyelést. Reméljük, hogy lesz olyan, aki éppen egy ilyen társra vágyik, hiszen Kumisz lénye minden lehetséges, későbbi problémáért kárpótolja a gazdit.

A 21. hétre kettő rendezvény is jutott, ebből az egyik egy kötetlenebb, beszélgetős tacskós kerti parti volt Csipet-Csapat szervezésében. Sajnos az időjárás nem volt hozzánk kegyes, de ettől mi még remekül éreztük magunkat, s nagyon finom étkeket vehettünk magunkhoz, ezekért Mónit és Editet illeti köszönet.

Egy rövid látogatás erejéig beugrottak Kyticéék Alberttel, de ott volt régebbi védenceink közül Zuzu is családjával. Köszönjük a lehetőséget, legközelebb jó időt is szervezünk hozzá!

A másik rendezvény a százhalombattai gyermeknap volt, ahol az egyik segítőnk, tagunk közbenjárására jelenhettünk meg mi is néhány védencünkkel és szóróanyagainkkal. Nem csak a tacskó csapatunktól voltak kinn kutyák, így a gyerekek egyeránt simogathattak kicsi és nagyobb kutyákat is. A fajtamentést Csacska és Bodri képviselték, de két régi védencünk is jelen volt: Kaplony és Brokát.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése