2011. június 2., csütörtök

Túlélni az adó 1%-ig - ismét az állatorvosi tartozás törlesztésére gyűjtünk!

Frissítés: az eddig beérkezett adományokból sikerült kifizetnünk Demizson, Gobbi, Süti és Tipli számláját. Kérünk mindenkit, hogy ha teheti, akár 500 Ft-tal is, de segítsen, hogy a későbbiekben is segíthessünk.

Nem szeretünk kérni, de adományokból működünk, s ebből fakadóan csak a kutya és különösen a tacskó kedvelők segítségére számíthatunk. Minden hónapban igyekszünk előteremteni a működéshez, mentéshez szükséges költségek fedezetét, de egyre nehezebben megy. A beérkező forintokat panziódíjra, egy-egy fuvar költségére, s állatorvosi költségeinkre fordítjuk. Sajnos nem sikerült mindent rendezni, s most egy elég tekintélyes összegű tartozással kell szembenéznünk az egyik állatorvosi rendelőben, akiknek köszönjük egyáltalán annak a lehetőségét, hogy tartozhatunk, s hogy ők közben is ellátják, oltják, műtik a kutyáinkat.

Malvinnak, a gerincsérült tacskó keverék szukának sokan szurkoltak, de sajnos nem tudtunk végül rajta segíteni, pedig tényleg mindent megpróbáltunk. Számomra az ő elvesztése lelkileg is nagyon nagy terhet jelentett, hiszen egy szintén mozgássérült, vizeletét és székletét nem akaratlagosan ürítő kutyával, Eszkuláppal élek együtt immár több, mint egy éve. Malvin halála tovább szigorította Eszkuláp ultrahangos vizsgálatait és laborellenőrzését, de ő már a mi kutyánk, intézünk mindent, ami az ő biztonságához szükséges. Viszont ettől nem fáj kevésbé a csodálatos szemű, barátságos Malvin elvesztése. Talán nem így kellett volna történnie. Talán jobban is vigyázhatott volna rá, akihez tartozott. Malvin műtéti költségei, speciális beavatkozásai, laborvizsgálatai, kórházi tartása tetemes összegű tartozássá álltak össze még a kedvezményes árakon is, amelyet a Felicavet Állatkórház Egyesületünk számára biztosít. Mivel halott kutyára végképp nem szeretünk tartozni, így szeretnénk, ha legalább apránként törleszthetnénk, havi ütemezéssel.


Malvinnak nem sikerült...
 Gobbi néni sincs már köztünk, az ő életének utolsó számláját, a röntgent, amely kimutatta, hogy napok óta tartó agóniáját a tüdőben és agyban lévő daganat-áttétek okozzák, s az altatását nem tudtuk még kifizetni. Pedig jó lenne elengedni őt - pénzügyileg is. Számára nem adatott meg, hogy végleges gazdás kutyaként búcsúzhasson, de ezt ő nem igazán tudta, hiszen ideiglenes befogadó családja mindent megadott számára, amire előtte nem nyílt lehetősége: ágyban aludt, kirándult és nagyon-nagyon szerették.

Lőrinc bácsit sem kell talán bemutatni, bár ő szerencsére él és virul, de ha nem avatkozunk időben közbe és magára hagyjuk, mára már nem lenne kinek rónia a tatabányai utcákat új ideiglenes befogadója oldalán. Lőrinc bácsi az ózdi gyepmesteri telepről menekült altatás elől, majd több, mint egy évet kennelben töltött "megmentve" úgy, hogy gyakorlatilag mi foglakoztunk vele hétvégente, egyébként embert sem nagyon látott. Aztán amikor észrevettük, hogy kórosan lesoványodott, közbeléptünk. Így került Lőrinc bácsi a gondozásunkba, s derült ki, hogy gátsérv akadályozza a vizelet- és székletürítésben, gyakorlatilag saját magát mérgezi, s az erőlködés amúgy is megviseli. Megoperáltattuk, átesett az ivartalanításon, szerveinek állapotát laborvizsgálatok során keresztül ellenőriztettük, s több hetet töltött kórházban is.


Csoki a speciális diéta miatt nem kell senkinek
 Csokit a fajtatiszta (és tetovált) szálkás szőrű tacskó kant Szolnokon találták és csak azért nem tudta megtartani az őt megtaláló család, mert gyilkolta a tyúkokat. Csoki nem is tudja, hogy milyen szerencséje volt, mivel nálunk kiderülhetett, hogy a hólyagjában egy tekintélyes méretű kő alakult ki. Megoperáltattuk, átesett az ivartalanításon, s egész életében speciális, a kőképződést megakadályozó tápot kell ennie, ami ha Csoki az egyedüli kutyánk lenne, nem okozna gondot, de mivel rajta kívül vagyunk még egy páran, így ezt is erőfeszítések árán tudjuk előteremteni. Csoki ideiglenes befogadónál várja, hogy valaki beleszeressen.

Minden tétel mögött egy valódi kutya van egy igaz történettel, sokszor szenvedéssel, izgalmakkal, szerencsés gazdára találással, néha szomorúsággal és búcsúzással. Minden örökbeadásra kerülő kutyánk veszettség és kombinált oltással rendelkezik, chipezett és ivartalanított, rendszeresen parazitamentesített. Az örökbefogadókhoz az egyesület valamelyik örökbeadásra jogosult tagja viszi a kutyát, szerződést kötünk, de nincs "kötelező örökbefogadási díjunk", legtöbbször - szégyen, nem szégyen - nem is ajánlanak fel számunkra semmit az örökbefogadók, de nem is ezért tesszük. Nem várhatjuk el, hogy egy-egy mentett kutya akár több százezer forintra rúgó számláját a befogadók teljes egészében megtérítsék, ezért számítanánk azok segítségére, akik egy tábla csoki, egy üdítő vagy egy mozijegy, netán egy nyári póló vagy szandál áráról lemondanának valamelyik jelenlegi vagy volt védencünk javára.

Minden forint számít, a beérkező összegből az állatorvosi tartozást csökkentjük úgy, ahogy arról a támogatók rendelkeznek. Kérjük, hogy aki tud, segítsen nekünk, hogy folytatni tudjuk a tacskó fajtamentést, hogy ne legyenek álmatlan éjszakáink amiatt, hogy mit és miből fizetünk ki. Az adományokat a Futrinka Egyesület K&H Banknál vezetett 10404089-49575251-57561000 számláján tudjuk fogadni. Kérjük, hogy ha valaki utal, a megjegyzés rovatban tüntesse fel: ADOMÁNY TACSKÓ + a támogatni kívánt kutya neve.

Köszönjük!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése