2010. augusztus 1., vasárnap

A 29. héten végre Eszkulápról is tudok valamit írni

Eszkuláp ugyan létezik itt mellettünk, napi szintű programot biztosítva, s történnek is vele dolgok, apróbb kalandok, de ezekről szinte soha nem írok. Nem akarom Eszkuláp naplójává varázsolni a blogot, leginkább mert neki van külön helye a fajtamentés honlapján. De a 29. héten számára is extra programot szerveztünk egyesületünk egyik ideiglenes befogadójával, aki egy problémás vizsla szukát gondoz. Hekkezni mentünk a Római-partra. Amellett, hogy a hal rettentően ízletes, finom és meleg volt, a hangulatra sem lehetett panasz. A két kutya szerencsére nem akarta megölni egymást, viszont nagy egyetértésben kunyeráltak az asztal alól. Lizinek, a vizslának persze helyzeti előnye volt: nem csak a négy lábas lét miatt, hanem a magasságából fakadóan is, de Eszkulápot sem kellett félteni. Az este végére majdnem egy egész hekket magába tömött és Evelintől kapott még virslit is. Csoda, hogy nem lett baj ebből a nagy lucullusi vacsorától. Szóval Eszki remekül van, köszöni szépen, s várja, hogy érte is jelentkezzen az álom-álomgazdi. Persze őt személy szerint az sem bántaná, ha esetleg nálunk ragadna. Már konzultált erről a két itt ragadottal, Pikszissel és Tipeggel. De azért tudja, hogy ő még nem a mi kutyánk. Az ideális családja - sajnos - nem mi vagyunk. Persze ha véletlenül kertes házba tudnánk költözködni, ezt a mondatot azonnal törölném. ;)

Pintyő, a mindössze 4 kg-os tacskó keverék szukánk átesett az ivartalanításon, rendbe tették a köldöksérvét is, illetve a felesleges, ki nem pottyant tejfogai is eltávolításra kerültek. Nagyon megviselte a műtét, de szerencsére nem a tárnoki kennelsoron kellett megkezdenie a lábadozást, mivel Egyesületünk egyik korábbi örökbefogadója, Bogi ismét a segítségünkre sietett és magához vette az apróságot. A kanapé használata már tökéletesen megy azóta Pintyőnek, viszont még meg kell tanulnia a városi élet dolgait is.

Kettő gazdisunk is lett a héten. Kölest már nagyon várta az új családja, de csak a varratszedés után tudták magukhoz fogadni. Az örökbeadásért hálás köszönet Zsininek, aki vállalta Köleske fuvarozását és mindent elmondott a gazdiknak.

Theodora babái közül KrikszKraksz csomagolta össze virtuális bőröndjét és tette át a székhelyét Rita, az ideiglenes befogadója mellől új családjába. Most már csak kettő baba várja a végleges gazdit: Kobak és Kupak. Ha mindenki elköltözik, akkor utána Theodora is áteshet az ivartalanításon és Rita családja örökbefogadhatja őt.

Sajnos kevésbé jó hír, hogy Klotild visszakerült a gondozásunkba, mert a befogadó család cane corso szukája nem fogadta őt el és így veszélyben volt a biztonsága. Klotildot nem viselte meg a váltás, ő boldogan foglalta vissza harcállásait Dóriéknál és a maga hippi-mód kiegyensúlyozott szeretet felhőiben várja az álomgazdi jelentkezését.
Az állatvédők által rendezett II. Ebtivity-t sajnos elmosta az eső, de azért az igazán bátrak és elszántak ott voltak: ha másért nem, hát a Pilis-Budai Kutyások által készített finom ebédért. (Most is összefut a számban a nyál, ha a finom, magyarosan telt ízekre gondolok.) Augusztus 8-án újra próbálkozik a csapat, ha valaki a futrinkás tábort erősítené, jelentkezzen az info@futrinkautca.hu e-mail címen. Jó bulinak ígérkezik ám, a tavalyi is szuper volt. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése