2010. augusztus 16., hétfő

A 32. hét történései

Visszafogott héten vagyunk túl, bár a hétvége történései minden eddigi tapasztalatomat meghaladták, azt hiszem, hogy most egy időre elég is volt a jóból, úgyhogy elmegyek szabadságra. (Na, persze: a valóságban nem ezért. ;)

Velmira, az álszálkás a hétvégén megszült. Tette ezt úgy, hogy nem tudtuk, hogy vemhes, a pocakjában elvben folyadék gyűlt fel, ezért is vártuk a véreredményt, hogy kiderüljön: biztonságosan műthető-e. Nem adott számunkra várakozási lehetőséget, hat halott baba várta a vasárnap délelőttös önkénteseinket - nekik köszönöm a lélekjelenlétet és az azonnali információt, így Velmira Zsini segítségével egyből kórházba is került. Az ultrahang egy szívhangot mutatott még a pocakjában. A  császármetszés egyben Velmira ivartalanítását is jelentette, úgyhogy innentől kész kutya, csak az igazi, szerető gazdára vár. Viszont a benne maradt két kölyök még nem volt életképes, a vemhesség korai időszakában, valószínűleg a vihar miatt indulhatott meg ilyen hirtelen a folyamat. Egyelőre egy nagy ketrecben elkülönítettük Velmirát, hogy egyedül tudjon lábadozni, de természetesen gazdát vagy ideiglenes befogadót is keres.

Karma végre elhagyhatta a kórházat, a továbbiakban már nem igényel orvosi ellátást a sebe. Szerencséjére Mónika vállalta, hogy a gazdához költözéséig nála lábadozhat, illetve kicsit meg is kozmetikázta a kislányt, hogy ne szőrmók módjára menjen majd új otthonába.


Pic Úr pedig ténylegesen futrinkás kutyává vált - jelenleg Porca gazdik vállalták ideiglenes pesztrálását, de sürgősen keressük számára az álomcsaládot. Tekintve, hogy Pic Úr álomkutya, tökéletes lakótárs, így reményeink szerint nem is kell rá sokat várni.
 
A tárnoki kennelsoron fogytán van a száraztáp, kérjük, ha bárki tudna akár egy-két zsáp táppal, akár pénzadománnyal segíteni, vegye fel a kapcsolatot a téma koordinátorával az info@futrinkautca.hu e-mai címen. Minden kis segítség hatalmas segítség ebben az esetben is. Előre is köszönjük, ha a nyári szabadságos időszakban gondolnak védenceinkre is!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése