2010. augusztus 2., hétfő

Kerek szám - a 30. hét

Aktív hetet tudhatunk magunk mögött, bár minden szinte terven felül történt. A tacskós eseményekhez kapcsolódik, de nem közvetlenül fajtamentés, mégis ezzel kezdem az elmúlt hét beszámolóját, mert nagyon büszke vagyok. Egy korábbi védencünk Csörnöc-Dorka a gazdijával, Bogival, aki amúgy is rengeteget segít nekünk, szerepelt a Fókuszban a Népszigeti Kutyaiskola által készített strandolós kutyás videó kapcsán. Bogi megemlítette a fajtamentést is - ezért külön hatalmas köszönet neki!

Nézzétek meg a Fókusz interjúját!

http://rtlklub.hu/hirek/fokusz/video/96717

Ha csak külön a strandolós videó érdekel, itt elérhető:

http://www.youtube.com/watch?v=pkPNa4DBFHI

Szeretném hangsúlyozni, hogy a Népszigeti Kutyaiskola csapata a kutyákat nem erőszakkal veszi rá ezekre a trükkökre, a kutyák és gazdáik egymásnak akarnak megfelelni és minden percét élvezik az együtt töltött időnek, így az ilyen jellegű, vicces dolgoknak is. Tehát senkinek ne a cirkuszok kegyetlen világa jusson eszébe, hanem inkább az összhang, az odafigyelés és a megfelelő motiváció. :)

A fajtamentés sem tétlenkedett persze. A váci Zöld Menedéktől vettük át Zamó nénit, a tíz év körüli tacskó keverék szukát, aki hatalmas füleivel vonta magára a figyelmünket. Szerencséjére nem kell a tárnoki kennelsoron tartózkodnia, mert egy korábbi ideiglenes befogadónk magához vette őt. Köszönjük Orsinak a segítséget! (Zamó néniről kiderült, hogy szobatiszta és hogy imád ágyban aludni. Ki hitte volna...?) Mokaficeknek hálás köszönet az életmentő fuvarért - ismét!

Brokát ivartalanítódott és nagyon úgy néz ki, hogy ideiglenes befogadói "elbuktak" és örökre megtartják a kis hisztist. Nagyon nagy szerencséje van, mert remek családhoz tette be a popsiját és innentől arany élete lehet, pedig nem indult valami fényesen a karrierje. Dinaperonnak és férjének köszönet mindenért!
Karma átesett az ivartalanításon és egy futrinkás gazdinak, Mónikának köszönhetően ideiglenes befogadónál lábadozhat. Ha mindenen túl lesz, várja őt egy nagyon szerető család, ahol végleges otthonra lelhet. Bár az ivartalanítás után nem jöhetett egyből el a kórházból a kisasszony, mert sajnos vérzett, de reméljük, hogy a későbbiekben már nem lesz baj és nem gördül akadály a gazdisodása elé.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése