2010. augusztus 24., kedd

A vezető szabadságon, de nem cincognak, mert nem egerek (a 33. hét)

A héten szabadságra mentem saját két kutyámmal (mindkettő ex-futrinkás) és a nálunk állomásozó Eszkuláppal. Az első helyszín Dinnyeberki volt, egy felújított parasztház Pécstől nem messze. Tökéletes időt töltöttünk ott, de magáról a helyről írni fogok részletesebb ajánlót is, mert őszintén javaslom másoknak is, hogy fedezzék fel azt a környéket és ha már arra járnak, szálljanak meg ebben a csodaházikóban.

Eszkuláp remekül érezte magát, teljesen ráragadt a szabadság-hangulat, nem is kímélte magát, ennek sajnos meg is lett az eredménye. A frizbizésben jeleskedett, nem akarta átadni senkinek a megkaparintott frizbit, fel-le robogott a kocsijával. Aztán bekapcsolódott a focizásba is és ekkor történt egy baleset: a lányaim nekifutottak Eszkinek, akin akkor ugyan nem látszott semmi, de éjszaka már fájlalta a nyakát, másnapra pedig már egész rosszul volt, csak sírdogált. Keserves volt őt így látni. Voltunk egy pécsi állategészségügyi központban, átvizsgálták és kapott fájdalomcsillapítót. Ezzel csak az a baj, hogy amíg hat, addig Eszki rossz, mint hét ördög, de amint kimegy a hatása, már csak fekszik és sírdogál. Mindenesetre ő továbbra is nyaral... De erről majd a 34. hét beszámolójában.

A nyaralós videók:
Eszki frizbizik: http://www.freevlog.hu/video/29299.html
Eszki focibalesete: http://www.freevlog.hu/video/29300.html

De nem csak Eszkuláp körül forgott azért a világ. Karma végre felépült és új gazdájához költözhetett, aki már türelmetlenül várta. Ideiglenes befogadója megfodrászolta őt a kirepülés előtt, úgyhogy így Karma rendezetten és gyógyulttan cserélhette átmeneti otthonát végleges családjára.
Új kutya a szabadságom alatt nem érkezhet elvileg, ezt a távollétemben tacskókat irányítók be is tartották, amiért hatalmas köszönet.

Gauss látogatókat fogadott, de sajnos az ő szempontjából nem sikerült túl jól a bemutatkozás, mert nagyon úgy tűnik, hogy a család Faunt választja majd, de erre vonatkozóan részletesebben majd a jövő heti beszámolóban szeretnék írni, remélem, hogy lesz rá okom.

A másik látogatást Pintyő könyvelheti el, akitől viszont Pic Úr felé mozdultak el az érdeklődők, úgyhogy az ivartalanítását követően ez a talált tacskó keverék már jó eséllyel végleges családjában lábadozhat, de addig még Orsiék - akiknek hatalmas köszönet ezért! - vendégszeretetét élvezi.
Végezetül pedig egy nagyon sürgős felhívás - egy héten belül új ideiglenes befogadót kell találnunk Zamó néninek, mert mostani befogadója külföldre költözik. Zamó tíz év körüli, nagyon aprócska tacskó keverék szuka, még ivartalanításon is át kell esnie. Szobatiszta, oltott, chipezett, más kutyákkal jól kijön, de félénk és szökésre hajlamos. Ha valaki akár csak 3-4 hétre tudná őt vállalni, már azért is nagyon hálásak lennénk. Jelentkezni az info@futrinkautca.hu e-mail címen lehet.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése