2010. március 30., kedd

Eszkulápos heteim - a 12. hét

Lassan csordogálnak a napok. Eszkuláp, a lebénult tacskó nálam állomásozik, s én igyekszem a lehető legjobban ellátni, minden lehetőséget megadni számára, hogy ne érezze tehernek az életet. Szerencsémre van három terapeutám is, önképzőkörben okultak:

- Piki, a macska nagyon komoly mozgás motivációs jelenség, Eszki ugyanis kergetné, ha tehetné, de ehhez korlátot jelent az ágy kiterjedése, ahol Eszkuláp tölti az idejét. Piki rutinos. Fut, ha arról van szó, de Eszki arcába tolja magát, ha meg arról. Eszkuláp pedig nem érti, hogy miért nem fél tőle és emiatt még inkább kergeti, ha épp mozgásban van a macska.
- Tipeg, a játékért felel, s így hozzájárul Eszkuláp hangulatának javításához. Az egyensúly-megőrzés fejlesztésében is jelentős gyakorlattal rendelkezik, mert a legnagyobb természetességgel (tramplisággal) borítja fel az amúgy is nehezen és csak a mellső mancsain támaszkodó Eszkulápot.
- Pikszis, a csendes szemlélődő, de ő tanítja igazán Eszkinek a macska megkergetésének fortélyait és ő az, aki bárkitől és bármikor elveszi a kaját, ennek eredményeként Eszki rájött, hogy nálunk rangsor van és Tipeget mostanra elmorogja a tányérjától, Pikszist nem meri, cserébe viszont halálosan szerelmes a szőke hercegnőbe, ha meg tudná magát támasztani a hátsó lábain, tutira a dereka köré vetné a mellsőket... ;)

Eszkuláp minden nap sétál. A hátsó felét fel kell függesztenem, de a mellső lábait tökéletesen, rendeltetésszerűen és villámgyorsan használja.


Az egyik örökbefogadónktól pedig kaptunk egy nagyon csinos kis táska-ruhát, ami emelőszerkezetként is hasznosítható. Köszönjük!
Azért van új kutya is a gondozásunkban, átvettük a 2010. március 23-án Örkényben talált szálkás szőrű tacskó kant. Kapott oltást, féreghajtót, chipet és egy szép nevet is: Rubik. Egyelőre az eredeti gazdáját keressük, de Húsvét után már az örökbefogadók is jelentkezhetnek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése