2009. november 9., hétfő

A 45. hét - jövés-menés tacskó fronton

Szerencsére az elmúlt időszakban a tacskó fajtamentés néhány védence már új otthonhoz jutott, de még mindig vannak, akik várják a szerető, meleg hellyel rendelkező gazdát. Különösen Manfrédot és Priuszt viseli meg a zord idő, a sár, nekik mielőbb keresnénk legalább ideiglenes befogadót. Tudjuk, hogy egyik sem egyszerű eset, mindkettő sok-sok türelemre, odafigyelésre szorul, de hátha van olyan, aki legalább átmenetileg tudná számukra ezt biztosítani.
A két kutyáról (is) részletesebb információ található a http://www.tacskosos.hu/ oldalon.

Muráti Lili a héten ivartalanítódott, hiszen félősség ide vagy oda, neki is át kell ezen esnie. Annak érdekében, hogy intenzívebb foglalkozást biztosíthassunk számára, ideiglenes befogadó helyre költöztettük át. Lilikére van egy érdeklődő család, de addig, amíg annyira fél az ember közeledésétől, hogy azonnal pánikba esik és harap, nem lehet biztonsággal örökbeadni őt.

Hétvégén az egyesület lehetőséget kapott arra, hogy néhány gazdára váró kutyáját bemutathassa a Récsei Center Fressnapf áruházában. A rendezvényen a tacskó fajtamentést Mandula és Nimfa képviselték. Nimfa számára ez a lehetőség egyben a begazdisodást is jelentette. Az első visszajelzések szerint nagyon remekül ki fogják egymást egészíteni új gazdájával.
Mandula az egyesület egyik önkénteséhez tette át a székhelyét ideiglenes jelleggel, hogy többet tudva a lakáson belüli viselkedéséről könnyebben örökbe tudjuk őt adni. Köszönet Marinának, hogy befogadta a kis szálkás arcút!Vasárnap kaptunk értesítést egy, a bonyhádi gyepmesteri telepen lévő, rendkívül rossz állapotban lévő tacskóról. Sajnos hiába szerveztük meg az azonnali fuvart, a kutya nem bírta tovább, feladta. Nem tudom elképzelni, hogy milyen gazda mellett kerülhetett ilyen állapotba ez a szegény jószág.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése