2009. október 5., hétfő

Wamu nyugatra megy - a 40. hét történései a tacskó fajtamentésnél

Jelenleg a tacskó fajtamentés gondozásában álló kutyák száma a végtelenhez tart, míg a potenciális gazdijelölteké a nullához konvergál. Ez semmiképpen sem tekinthető jónak, mivel a várólistán több fajtatiszta tacskó tolakodik bebocsátásra várva.

A héten Ausztriában költözött a kunszentmártoni gyepmesteri telepről altatás elől mentett Wamu kutyánk az osztrák AnimalCare Austria szervezet segítségével.
Ideiglenes befogadója nem maradt sokáig szeretgetni való kutya nélkül, mivel a nyíregyházi gyepmesteri telepről elhozott, idős, látás- és hallássérült, félénk szálkás tacskó keverék szuka, Gobbi néni vette át Wamu frissen megüresedett helyét és borzolta a bentlakó macskák idegeit.

Talmi, a XVI. kerületben talált kisméretű tacskó keverék kan átköltözött Tárnokra. Most már új gazdát keresünk számára, mivel eredeti gazdája nem jelentkezett. Talmi 1-1,5 év körüli, 6 kg körüli apróság, tele energiával. Kedves, barátságos, de sok foglalkozást igénylő, az élet rendjéből sokat még nem tudó kutya.

A nyíregyházi "színészválogatott" szétültetésre került, Mácsai orvosnál is járt, hogy megkapja oltásait és chipjét, illetve bejelentkezett ivartalanításra is. Viselkedése alapján ő és társai is inkább csak tartott, mint jól tartott kutyái lehettek az idős hölgynek, akinek halálát követően további két másik társukkal együtt a gyepmesteri telepre kerültek és altatásukat várták.
Kérdés, hogy az örökösöknek milyen kötelezettségeik keletkeznek ilyen esetben... A kutyák mindenesetre a jogszabályok adta lehetőségek miatt könnyen a gazdájuk után halhattak volna. Nincs ez rendben így. Muráti Lili, a harmadik nyíregyházi végre kimerészkedett a kifutóra, sajnos nem önként, de legalább járt már kinn. Manfréd személyében új társat kapott, hogy legyen kitől önbizalmat merítenie.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése