2012. március 13., kedd

Kirándulási ajánlat: Mór, Tata, Tatabánya környéke

Tisztelt Olvasó, 

küldöm Kóber Tatsi kedvenc kiránduló helyeit. Tudni kell, hogy Tatsinak van egy nagy testvére agy 2003-as születésű német juhász, akit Frakknak hívnak. 
Tatsi & Frakk Móron, Fejér megyében lakik, ezért az első kiránduló hely ebből a megyéből származik. Mór egy kis város a Bakony és a Vértes hegység lábánál. Leginkább finom borairól híres a település. Minden évben megrendezésre kerülnek a Móri Bornapok,amelyet hagyományosan október első hétvégén rendeznek meg. A településen található a Lamberg kastély is. Amely parkjában az ember egy jókora sétát tehet négylábú kedvencével együtt. A parkban számos szobor, madárház, és egy kis tavacska is található. Már magában a városban érdemes egy kirándulást tenni nem csak az erdőben :) 
Mi minden héten ellátogatunk kutyusainkkal  a Vértes hegységbe. Itt kedvükre szaladgálhatnak, kaparhatnak. Látványosság az akad bőven. Mórtól 10 km- re található Csókakő, ahol egy rom vár található. Mi általában az utat gyalogosan szoktuk megtenni, négylábú kedvenceink nagy örömére. Az erdő már önmagában is számos csodát rejt. Tatsinak és Frakknak többször volt már szerencséje fácánt, nyuszit és még őzikét is megkergetni. A kedvenc helyünk az úgynevezett sziklás. Ez egy szalonna sütő hely, amelyhez csodálatos kilátás párosul. A tisztás végén a mélybe lehet ereszkedni, ahol további csodálatos helyeket ismerhetünk meg. A fent csatolt képek zömében itt készültek. Ebben az időszakban a lenti hegyoldalt elárasztják a hóvirágok, fantasztikus látványt nyújt. Azoknak sem kell megijedni akik nem ismerősek errefelé, az ösvényeket nagyon jól jelzik a turista útvonalak. Sőt esetenként még kis fanyilacskák is jelzik a főbb látnivalókat és távolságukat. 
A másik kedvenc útvonalunk Tata és Tatabánya. Ide már csak Tatsi szokott utazni, mivel ő imád autózni. Tatsi leginkább a tatabányai Turul madár környékén szeret szimatolgatni. A gigantikus Turul madár önmagában is csodálatos látványt nyújt, nem beszélve a város látképéről, ami a szemünk elé tárul. A parkban sok sok pad van , szalonna sütésre is alkalmas. Tovább sétálva az erdei sétányokon, hamar az ősember barlangjánál találhatjuk magunkat. Tatsi csak azt nem szereti amikor véletlenül a fejére csöppen egy egy vízcsepp a sziklákról :) Ott van még a kilátó is, amire "felmászva :)" csodálatos panoráma kép tárul elénk. Ide Tatsit nem vittük fel, nem szeret magasban lenni. Ha már Tatabányán járunk érdemes meglátogatni Tatát is, ami onnan egyáltalán nincsen messze. A tatai vár és környékén egy kellemes sétát tud tenni az ember. Fagyi árusok ( Tatsi imádja) szerencsére vannak a tó közelében. 

Ezek volnának Tatsi kedvenc kiránduló helyei :)  Remélem sikerült kedvet kapni.

Üdvözlettel : Kóber Anita

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése