2011. augusztus 11., csütörtök

A rövid szőrűek visszavágnak! (29. hét)

A megelőző hét a szálkás szőrűek bűvöletében telt, de nem kellett túl sokat várni arra, hogy a rövid szőrűek "visszavágjanak", hiszen a 29. hét többségében róluk szólt.

Ezen a héten öt új kutya érkezett a fajtamentés gondozásába, akiket szerencsére sikerült ideiglenes befogadóknál elhelyeznünk.

Sziporka egy fekete-cser kaninchen tacskó szuka, aki úgy született, hogy a fején, fülén, nyakán és a száján bőrvastagodásra emlékeztető, ismeretlen eredetű bőrképletek voltak, melyeket szőr nem borított, így a kis kobakja leginkább egy holdbéli tájhoz volt hasonlatos. A lehetséges okok között felmerült az ún. acanthosis nigricans, amely egy kizárólag a tacskókat érintő bőrbetegség, de az elhelyezkedés, a bőrképletek tapintása, állapota ezt kizárta. Így a biztonság kedvéért egy szövettant kérünk, hogy megtudhassuk, hogy mivel állunk szemben, de egyelőre kétségen kívülinek tűnik, hogy bár tényleg nem tetszetős, de nem is rosszindulató.

Kinga is eheti gyűjteményünk egyik tagja, ő a "legidősebb" a maga négy évével és sajnos ő a legfélénkebb is. Kinga nem fog akárkinek megnyílni, s ha valaki örökbe szeretné fogadni, számítania kell arra, hogy jópár hét eltelik, mire teljesen az "övé" lesz a kutya. Befogadói áldozatos munkával, odafigyeléssel és sok-sok szeretettel igyekeznek megerősíteni Kingát, hogy utána könnyebben barátkozzon számára idegenekkel is.

Csocsó egy fiatal-felnőtt, különleges színű, felemás szemű, nagyon jó idegrendszerű, ámbár kissé idegen szituációban félénken viselkedő csoda. Abszolút kutyakompatibilis, jól kijön mindenkivel, beleértve a gyerekeket is és a macskákat sem bántja. A szobatisztaságot is másodpercek tört része alatt sajátította el, úgyhogy egy rossz szavunk sem lehet rá.

Iringó az igazi különlegesség! A csíkos tacskókat annyira még nem ismerik az emberek, pedig egy létező szín ez is. Iringó pedig csíkos, törpe és visszafogottsága és törékenysége magával ragadja az embereket. Szerencsére ideiglenes befogadójánál gyorsan beilleszkedett, s talán nem meglepő, de amint kiderült, hogy van egy ilyen védencünk, megindult a telefonáradat. Mostanra megvan a szerencsés is, aki majd örökbefogadhatja őt.

Hogy azért ne mondhassuk, hogy mindig mi "húzzuk a rövidebbet", egy igazán szép, hosszú szőrű törpetacskó is csatlakozott hozzánk Báró személyében. Báró egyelőre meglehetősen félénk kutya, sok mindent nem ismer, így nagyon lassan alakul ki benne a bizalom, de még félelmében sem agresszív, csak hajlamos bepánikolni, így az ő számára kiemelten fontos lesz, hogy türelmes, odaadó gazdát találjunk neki.

Rattan, az idő szálkás szőrű tacskó matróna átesett az ivartalanításon, illetve a sérvműtéten, valamint a fogait is rendbe kellett tenni, mert több közülük már tövig lekopott és ez az íny folyamatos gyulladását eredményezte.

Tufa szemésznél járt, ahol sajnos nem kaptunk jó híreket. Az egyik szemét szürkehályog fedi, arra nem is fog látni soha, és sajnos a folyamat elkezdődött a másik szemében is, így arra élete végéig szemcseppet kell kapnia. A szemészkedés mellett egy Toklászt is ki kellett varázsolni Tufa lábából, így kapott egy szép kis "dunsztkötést", mert a toklász elbújt, de a talppárna egyértelműen gyulladt, érzékeny volt.

Ezen a héten megérkezett az újabb típusú adományozói ajándék is. A tacskós lábtörlő, a kis varrott tacskó mintás, galléros női póló mellett most már az Eszkuláp képével és egy vicces felirattal díszített támogatói póló is elérhető, így aki hozzájárul a fajtamentési munkához, egyelőre ezekből választhat - természetesen a készlet erejéig.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése