2010. november 19., péntek

Futrinka Jótékonysági Karácsony, 2010.

Kedves Tagunk, Önkéntesünk, Támogatónk vagy Barátunk!
A Futrinka Egyesület 2005. óta minden évben, karácsonykor az emberek felé fordul, és egy-egy kiválasztott szervezeten keresztül néhány rászoruló számára teszi az ünnepet feledhetetlenné, különlegessé. Magunk sem hinnénk, hogy néha mennyire kevés is sokat jelent, hány olyan gyermek, család él környezetünkben, akiknek a számunkra hétköznapinak tűnő dolgok is elérhetetlenek.

Az ajándékozásokkal a karácsony megünneplése mellett egy másik célnak is szeretnénk megfelelni: minden évben más-más problémára, más-más rászoruló csoportra hívjuk fel a figyelmet.

Jártunk már a "hajléktalanok óvodájában", gyermek- és anyaotthonban, speciális igényekkel bíró, fogyatékkal élő gyermekeket gondozó bentlakásos iskolában, illetve az elmúlt évben a Nagycsaládosok Országos Egyesületének két vidéki településén élő támogatottjait leptük meg.

2010-ben egy olyan non-profit szervezetet választottunk, akik számos területen állnak helyt a nevelőszülői hálózat üzemeltetésétől, az utógondozástól a szenvedélybetegek rehabilitációján át az idősgondozásig. Teszik mindezt szerény anyagi lehetőségek mellett, támogatásokból, pályázati pénzekből. Érdemes a honlapjukról tájékozódni: www.remenyseg.hu

Különösen szeretnénk felhívni a figyelmet az állami gondozásból kikerülő fiatalok elhelyezkedési problémájára, hiszen nagyon fiatalon kellene helyt állniuk, ráadásul családi háttér és biztonságot jelentő rokoni kapcsolatok nélkül. A Reménység Alapítvány számukra is speciális programmal "készült", rajtuk keresztül sokan, akik lehet, hogy más módon elkallódnának, lehetőséget kapnak a továbbtanulásra, otthonteremtésre vagy egyszerűen csak arra, hogy átvezetődjenek a valódi életbe.

A Futrinka Jótékonysági Karácsony keretében 13 kiskorú és 22 utógondozott számára keresünk majd karácsonyi ajándékozókat, a korábbi években megszokott, az érintettek által összeállított ajándéklista alapján.

Természetesen, mint minden évben, idén is lesz "intézményi lista", ez nem személyhez kötött, de akár kisebb beruházással is beszerezhető termékekkel nagy segítséget jelent. Ehhez bárki tud majd csatlakozni, a listán szereplő termékek bármelyikének felajánlásával, s valamely gyűjtőpontra történő eljuttatásával.

Az ajándékok átadását karácsony előtt tervezzük lebonyolítani, a személyes részvételre van lehetőség, hiszen a megajándékozottaknak a mi jelenlétünk lesz az egyik legnagyobb ajándék, nekik mi azt jelentjük, hogy valaki rájuk is gondol a szeretet ünnepén. Elárulhatjuk, hogy műsorral készülnek számunkra, úgyhogy számítanánk mindenki részvételére - az eljutást koordináltan igyekszünk megszervezni, hogy az autóval nem rendelkezőknek is legyen lehetősége csatlakozni.

Az idei évben két további lehetőséggel szeretnénk bővíteni az ajándékozást.

Az utógondozottak megismerését követően szeretnénk felvenni olyan cégekkel, szervezetekkel a kapcsolatot, akik esetlegesen, adott esetben lakhatást is biztosítva tudnának foglalkoztatni közülük egyet-egyet. Egy tanulásban akadályozott lány, Ibolya számára pld. állatgondozó munkakört keresnénk, így a nagyobb állatvédő szervezetek segítségét is kérjük, de az is sokat jelentene, ha néhányunkhoz eljuthatna "szakmai napra", hiszen az állatokért való rajongása leírhatatlan és tanárai, nevelői szerint is nagyon jól megérteti magát az állatokkal. Jelenleg állatgondozónak tanul.

Szeretnénk továbbá egy kicsivel nagyobb figyelmet szentelni azoknak a fiataloknak, akik tehetségesek, de lehetőségeik korlátossága miatt nem szentelhetnek kellő időt arra, amiben tényleg kiemelkedőek vagy azok lehetnének. Nekik mecénásokat keresnénk, de minden ötletet, felajánlást, amely egy kicsi többletet jelent számukra, hálásan megköszönünk.

Azt a néhány gyermeket, aki a tehetségével tűnik ki, szeretnénk később külön bemutatni.

Kérjük, ha segítenél, csatlakoznál az idei karácsonyi akciónkhoz, küldj egy e-mailt a központi e-mail címünkre (info@futrinkautca.hu) vagy bármely elérhetőségünkön jelezd, hogy a további részletekkel is megkereshessünk.

Köszönjük előre is, hogy idén is megcsillan a remény: ismét sikerülhet valakiknek boldog karácsonyt okoznunk pusztán az összefogás erejével!

A Futrinka Egyesület vezetősége nevében a karácsonyi program koordinátora,

Németh Réka
http://www.futrinkautca.hu/

1 megjegyzés:

  1. Még vannak olyanok az egyéni ajándék listán, akik várják, hogy kaphassanak valamit, de nem jelentkezett eddig senki, hogy beszerezné nekik az ajándékot. Kérek mindenkit, továbbítsa ismerőseinek, álljon össze barátaival, hiszen ez nagyon sokat számít azoknak, akik így egy napra különlegessé válhatnak.

    Akiknek még nincs karácsonyi ajándékozójuk:

    T. Zoli:
    C&A ruhautalvány, vagy villanyszereléshez való anyagok (vezeték, falba szerelhető doboz) vagy bontott fürdőkád, bojler, mosdó kagyló

    H. Laci:
    C&A ruhautalvány

    H. Erzsike:
    C&A ruhautalvány, 3-4 éves korú kislány gyerekruhák (2 van neki)

    M. Tibi:
    C&A ruhautalvány, pendrive

    M. Peti:
    C&A ruhautalvány, pendrive, Rejtélyek birodalma (Irene Bellini és Danilo Grossi szerzők könyve, Alexandra könyvkiadó) vagy Asszíria és Babilónia- Évezredek kincsei (Alfredo Rizza könyve, Gabo Kiadó)

    K. János:
    C&A ruhautalvány, nagyító olvasáshoz, pénzgazdálkodásról szóló poénos könyv vagy gáztűzhely palackkal

    K. András:
    C&A ruhautalvány, konyhai eszközök (botmixer, kávédaráló, turmixgép)

    Sz. Ernő:
    C&A ruhautalvány, konyhai eszközök (lábas, fazék, evőeszközök)

    K. Attila:
    C&A ruhautalvány, ágynemű huzat

    M. Bernát:
    C&A ruhautalvány, konyhai eszközök (kezdő háztartáshoz), népi hangszer (cigányzenében vagy népzenében használatos)

    N. Zsolt:
    C&A ruhautalvány, focilabda, L méretű foci mez, MP3 vagy MP4 lejátszó, édességek

    Köszönöm előre is és nagyon szeretném hinni, hogy összejön és 12-én minden gyermek és fiatal felnőtt arcán ott ragyoghat a mosoly.

    VálaszTörlés