2010. november 19., péntek

Vissza a normál kerékvágásba - a 44. hét

Ez volt az a hét, amikor több kutyánk költözött el a gondozásunkból, mint ahányan érkeztek. De az érkezési szám konkrétan - tekintve a rendelkezésre álló helyeink számát - még így is meghaladta a tervezettet. Merthogy nem terveztem érkezést.

Fidó bácsi mégis jött, mert jókor volt jó helyen vagyis rossz helyen volt, de a menekülése szempontjából a megfelelő időben, mert az Egyesület  magyar vizsla fajtamentésének németországi partnere éppen akkor járt Magyarországon, s mivel szerette volna megnézni, hogy milyen is valójában az a hely, amit "Illatos út"-ként ismernek a külföldiek, így pont belebotlottak Fidó bácsiba. Aki pedig innentől fogva jött, látott (bár ezt csak mérsékelten) és a győzelmére vonatkozóan sem szeretnék egyelőre semmit elkiabálni. De dolgozunk az ügyén.

Parittyát, a bonyhádi gyepmesteri telepről átvett, combcsont törött, tacskó ősökkel is rendelkező kanocskát ideiglenes befogadóhoz költöztettük. Porca gazdiéknál tanulgatja majd a családban és lakásban élés fortélyait. A műtéti költségeinek sajnos eddig még közel 10%-át sem sikerült összegyűjtenünk, de nem adjuk fel. Ha tudna bárki, bármekkora összeggel segíteni, megköszönnénk!

Bobina átesett az ivartalanításon és utána egyből új életet is kezdett, maga mögött hagyva a szürke, szmogos Budapestet. Egy korábbi védencünk, Chilli-Bütyök mellé költözött vidékre, ahol egy mentett mudival is megosztja a kanapét. Bobina rendkívül jól érzi magát az új környezetben, de ő is, mint ahogy mi is, hálás köszönetet küld korábbi ideiglenes befogadóinak, kyticééknek.

Hagyma/Kaviár sem futrinkás többé, mivel megkezdte új életét szerető gazdái oldalán. Sokat vártak rá, hogy összeszedje magát, kivizsgáltassuk, átessen a szükséges kezeléseken és beavatkozásokon, de végre eljött a nap, amikor már nem csak találkozni tudtak a kutyával, hanem magukhoz venni is. Fruzsiéknak köszönöm, hogy ez a kis csontvázacska náluk lábadozhatott és okosodhatott és remélem, hogy adott esetben viszonozni tudjuk azt a sok segítséget, amit Hagyma/Kaviáron keresztül tőlük kaptunk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése