2010. május 20., csütörtök

A 19. hét is elrohant... Előlünk

Mit is írhatnék... Új kutya nem érkezett, és "csak" egy kutyát adtunk örökbe. Mondhatni, nem történt semmi, pedig közben mégis. Gyakorlatilag egyik hét sem eseménytelen, mégha a látványos nagy történésekre hajlamosabb is felkapni az ember a fejét. Egy fajtamentő csoport működtetése azonban nem csak abból áll, hogy egy jön be, egy megy ki. A színfalak mögött szerveződnek az orvoslátogatások, a várólista karbantartása, a kapcsolattartás, a hétvégi sétáltatások szervezése, a fuvarozók felkutatása, a hirdetések, a pénzteremtés és megannyi dolog úgy, hogy ez - mint ahogy a legtöbb fajtamentő szervezet esetében - nem az ember főállása.
Három kutyánk ivartalanítódott: Lajbit, Hümér és Gokart. Elvileg Lajbitot gazdijelölt várta volna, de mivel elfelejtettek felhívni, ez számomra azt jelentette, hogy nem kívánják mégsem összekötni az életüket ezzel a fiatal és szép szálkással. Erőltetni senkire nem fogok egyetlen kutyát sem. Tehát Lajbit továbbra is gazdát keres.
Pruszlik, az egy év alatti tacskó keverék szuka viszont megkezdte végleges, gazdás életét Budapest XIII. kerületében néhány teknős mellett egy fiatal párnál. Nagyon meg volt ijedve az új helyen, de őt ismerve hamar feloldódik és szórakoztató kis bohóca lesz a családnak. Ideiglenes befogadójának, Annának köszönjük, hogy segített az elhelyezésében és így nem kellett a kis védtelen babakutyát a kennelsorra kitenni.
A XVI. kerületben a héten kétszer is megtaláltak egy idősödő szálkás szőrű tacskó szukát. Mind a kétszer jelentették őt nálunk is és mivel az első megtaláló felkutatta az eredeti gazdát, így a másodiknak sajnos már tudtuk mondani, hogy kit keressen. Viszont szeretném felhívni a figyelmet arra, hogy a gazdának nem mentsége, ha a kutya kiássa magát. Amellett, hogy a tacskóval is történhet bármi baj mialatt az utcán van, balesetet is okozhat, ahol a gazda egyértelműen felelősségre vonható. Ha a kutya szökik a kertből, akkor lehet, hogy ingergazdagabb környezetet, sok sétát és benti tartást kellene számára biztosítani.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése