2010. május 10., hétfő

A 17. hét - befelé áramolnak a kutyák

Úgy telt el a 17. hét, hogy senki nem költözött gazdához a tacskó fajtamentés védencei közül, cserébe viszont érkezett három új kutyánk, ebből kettő volt tervezett, egy pedig csak úgy csatlakozott a klubhoz.

A gyömrői Szomorú Szív Alapítvány állatmenhelyén többszáz kutya várja, hogy örökbefogadják. Amikor lehetőségünk nyílik, átveszünk onnan kutyákat. Ezen együttműködés keretein belül érkezett meg hozzánk Hisztis Hümér, a 4-5 év körüli szálkás szőrű tacskó kan, aki egy husky szukával együtt kóborolt. Hümér egy igazi, mindenlébenkétkanál típusú, kommentáló, nyüzsgő szálkás szőrű tacskó kan, akit egy aktív, sportos gazdi mellett tudnánk igazán elképzelni.

Hümér mellé társult Klotild, az 5-6 év körüli, apró testű, rövid szőrű tacskó keverék szuka, aki már több alom legyártásában aktívan közreműködhetett, úgyhogy éppen ideje, hogy egy ivartalanítással megszüntessük a további kutya-előállítás lehetőségét és Klotild számára megkeressük az ideális családot. Klotild egy békés, nyugodt, gyerekek mellé is bátran ajánlható apró kutyalány, aki szereti a kényelmet és a gazdájához végtelenül ragaszkodik. A fotók nem igazán adják vissza, hogy milyen tündéri kis kutyahölgyről van szó, ezért látogatni sem tilos: jelenleg tárnoki kennelsorunkon várja az őt megismerni vágyókat.

Jakab a bónusz eb. Gombán találták és a német juhászkutya fajtamentés mentőbázisára vitték be az összeharapott, lesoványodott szálkás szőrű tacskó kant. A német juhászosok jelezték felénk és természetesen mi megteremtettük a feltételeket, hogy Jakab eljöhessen a sok "Rex Felügyelő" közül, hiszen tényleg nem egy tacskóra vannak kitalálva az ottani feltételek. Jakab egy hetet kórházban töltött, mivel a sebei kezelést igényeltek, illetve kértünk vérképet is, hiszen az apróság tele volt kullancsokkal is.

Természetesen mind a hárman gazdát keresnek, illetve Hümés és Klotild esetében ideiglenes befogadók jelentkezését is várjuk, Jakabot szerencsére egy hét kórházi tartózkodást követően sikerült egy nagyon kedves átmeneti családban elhelyeznünk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése