2009. december 4., péntek

Az utolsó novemberi, azaz a 48. hét

A héten nem történt olyan mozgás, amiről érdemben beszámolhatnék, most az Egyesületen belül más kutyák kerültek inkább fókuszba. Természetesen a háttérben intéződnek ügyek, de a 48. hétre látványos, tüzijátékkal ünnepelendő dolog a tacskó fajtamentés háza táján nem történt.
Ami azért mégis: az adó 1%-os összeg tacskó kasszára jutó részéből rendeztünk az állatorvosnál egy nagyobb egység tartozást, de sajnos még így is maradt mire gyűjtenünk, így köszönettel fogadunk minden pénzbeli felajánlást a Futrinka Egyesület K&H Bank 10404089-49575251-57561000 számlaszámán keresztül teheti meg, a megjegyzés rovatban kérjük feltüntetni, hogy "tacskó". Azt is tudjuk, hogy ebben az időszakban nagyon nehéz pénzt adni, hiszen a többségnek ebből van a legkevesebb és az ünnepek közeledtével egyre több a kiadásunk is. Viszont talán néhány embernek van otthon olyan új vagy újszerű, de használt tárgya, amelyre nincs szüksége, s felajánlaná jótékony célra... Az így adományozott tárgyakat elárverezzük egy online adományozó felületen, és a bevételen a tacskó fajtamentés és a német dog fajtamentés osztozik. Talán furcsa, hogy miért pont ez a két fajtamentő csoport, de az óriások és törpék közötti együttműködés már nem újkeletű, így igyekszünk kihasználni egymás erősségeit, hogy gyengeségeinket kompenzáljuk.

Sajnos nem új, hanem régi kutyáinkat kell elhelyeznünk ismételten. A korábban örökbefogadott, nyolc éves, rövid szőrű, fekete-cser színű, ivartalanított tacskó szuka, Zuzu, betegség miatt nem maradhat befogadó családjában. Zuzu nem egyszerű eset, mert nem köt elsőre barátságos senkivel és harapni, odakapni sem átall, de ha valakit megszeret, akkor azt rajongással veszi körül. Ez a viselkedés tacskóknál nem tekinthető ritkának, de hozzáértő és türelmes gazdát igényel egy-egy ilyen kutya el-, illetve befogadása.

Mandulát is el kell hoznunk ideiglenes befogadójától, mert 1. ugat, ha egyedül marad, 2. rombol, 3. bántja a macskákat. Igyekszünk ennek a sérült lelkű kutyának is megtalálni azt a családot, ahol képes lesz ténylegesen beilleszkedni és ahol ő is megbékél. Addig pedig ide-oda költözik, de legalább megvan és él.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése