2010. július 21., szerda

Nyaralás ajánló - Sokoró Fogadó (Kerekes Orsolya)

Miután ez az ajánló egy kutyás honlapra, blogra kerül fel, főleg kutyás gazdaként igyekszem jellemezni a helyet.

Sokorópátka, Győr-Moson-Sopron megyében, Győrtől kb. 25 kilométerre található. Mi Budapestiek vagyunk, ezért a kb. két és fél órás út komoly kihívás volt a februárban hozzánk költözött Porci kutyának. Bár a sokat autózó Bizsunkat is megviseli az ilyen hosszú út. Rutinos kutyásként komoly felszereléssel (plédek, hányós zacskó, nedves törlő és zsebkendő a „porcanyál” törléséhez) vágunk neki egy ilyen hosszú autóútnak. De nyugodtan mondhatom, hogy az egy hét, amit itt töltöttünk mindenért kárpótolta a kutyákat (is!).

Sokoró Fogadó, lovastanya, ahol egy 19 szobás panzió üzemel, konyhával, medencével, egyéb sportolási lehetőségekkel, de a fő profiljuk a lovagoltatás. A hely legnagyobb előnye, hogy hatalmas területen helyezkedik el, amely kimondottan alkalmas a mi, városból kiszakadt kutyáink számára. Nem okozott gondot, hogy két kutyával megyünk, nemhogy felárat, de egy fillért sem kértek a kutyák után. A tapasztalatom az, hogy a legtöbb helyen 500 forintot kérnek éjszakánkét a kutyákra, mindegy, hogy magánház vagy panzió. Az sem gond, hogy mekkora testű a kutyus, mert velünk egyidőben nyaralt egy család egy golden retriverrel. A kutyák szabadon „garázdálkodhatnak” nincsen korlátozva a szabadságuk a területen. A lovak is hozzá vannak szokva mert a házigazdáknak is van két tacsijuk, akik ki-be járkálnak a karámokban.

Nekünk két teljesen más vérmérsékletű kutyánk van. A bishon szereti a hosszú sétákat bármilyen kirándulásra alkalmas, de ő itt is ha sétáltunk – mert itt is ragaszkodtak a megszokott „szertartáshoz” -, akkor mellettünk, velünk sétált. Porca a vadász …. Na ő aztán kihasználta a hely adottságait. A sétát minden alkalommal a tanya egy részének körberohanásával kezdte. Majd következtek a madarak – itt főleg fecskék – ezek kergetése rendesen lefoglalta a mi vadászunkat. Ha kényelmesebbre fogta a sétát, akkor kiásta az útjába kerülő összes vakondtúrást. Azt hiszem egy hétig mozgásban volt tartva az összes ott élő vakond.

Természetesen, aki az aktív nyaralást szereti, azoknak rengeteg kirándulási lehetőség van. Mi már elég jól ismerjük a környéket, ezért egy kirándulást iktattunk be a nyaralás ideje alatt. A Cuha patakhoz kirándultunk. Ez egy különlegesen szép hely. Nagy melegben kimondottan kellemes a kutyáknak is. A fényképeken látszik, nem okozott gondot nekik, ha az út a patakon keresztül vezetett. Bár egyik sem vízimádó, de nyugodtan mondhatom jól érezték magukat. Porca hozta a megszokott vadászkutya stílusát.

Azt tapasztaltam, hogy a panzióban – a profiljából is adódhat - főleg olyan emberek szállnak, szálltak meg, akik természet és állatszeretők. Így nem tapasztaltuk, hogy bárkit is zavarnának a kutyák, bár természetesen, rutinos gazdaként az ember is odafigyel arra, hogy ne okozzanak senkinek kellemetlenséget. A panziót vezető és ott dolgozó emberek igazi családias légkört teremtettek minden ott nyaraló számára. Köszönjük a fáradozást Nekik!

Remélem ezzel a kis irománnyal többeknek kedvet csináltam egy kellemes nyaraláshoz vagy akár egy hétvégéhez.

A panzió honlapja elérhető: http://www.sokorofogado.hu/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése